Aantekeningen organiseren en converteren naar gedrukte tekst

3
64

Je neemt de elektronische pen en begint te schrijven zoals je dat gewend bent. De pen is vrij groot en redelijk plomp. Ze verdient niet meteen een prijs omwille van haar design, maar ze doet haar werk. Omdat de pen elektronica bevat om te communiceren met de scaneenheid, heeft ze trouwens drie SR41 knopbatterijtjes nodig, die keurig worden meegeleverd en die je in de bovenkant van de pen moet plaatsen. De pen maakt gebruik van een vulling met standaard inkt. Als de vulling leeg is, kan je ze verwijderen door gebruik te maken van de bovenkant van de dop.
Terwijl je op het papier schrijft, verschijnen je aantekeningen of schetsen op het zwartwit LCD-schermpje van de scaneenheid. Op die manier kun je controleren wat je schrijft. De Mobile NoteTaker maakt gebruik van ultrasonische golven die door een baken in de penpunt naar de scaneenheid worden verstuurd en calculeert de tijd van de transmissie om zo de positie te bepalen. Volgens de website van Pegasus Technologies werden de basisprincipes van de gebruikte scantechnologie al ontwikkeld in het begin van de jaren veertig. Maar pas onlangs slaagde men erin de technologie op punt te stellen, zodat ze inzetbaar werd voor snelle en accurate toepassingen.

MobileNoteTaker_Pen.jpg
De scaneenheid en de pen

De eenheid, die je dient te voeden met de twee meegeleverde AAA batterijen, heeft een 2 MB flashgeheugen aan boord dat tot 50 pagina’s (A4-formaat) geschreven tekst kan opslaan. Als je op de OK-toets drukt, hoor je een biepje en verschijnt de melding dat de aantekening bewaard werd met vermelding van datum en uur. Voor Nederlandstalige gebruikers kan dit bericht misschien wel verwarrend zijn, omdat het meldt: "Storing ". Het betreft hier uiteraard geen storing, want "storing" is afgeleid van het Engelse werkwoord "to store" of bewaren.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelZet je gegevens tussen je boeken
Volgend artikelSnellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAID
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. 2de reactie, er wordt ook geschreven over de Engelse taal op de unit dat dat verwarrend kan zijn. Op de site http://www.notetaker.nl is er gratis een firmware update te verkrijgen zodat je het menu ook in het Nederlands kan krijgen.

  2. Met interesse heb ik het artikel “Handschriften Aantekeningen organiseren en converteren naar gedrukte tekst ” gelezen. Tot mijn verbazing gaat deze recensie over een versie die een half jaar geleden getest is. Sinds deze versie is er flink wat verbeterd m.b.t. de techniek en de mogelijkheden van dit product.

    Buiten het feit dat in veel branches het tegenwoordig verplicht is om digitaal notities te bewaren is een andere belangrijke functie het omzetten van geschreven naar getypte tekst. De besproken versie 1.2 van MyScript Notes deed het op dit punt al goed. Met deze versie hebben wij al veel mensen in de zorgsector met het beroemde doktershandschrift blij gemaakt.

    Dat er wordt geschreven dat je niet snel een notitie kan maken omdat je moet zorgen dat je leesbaar schrijft vind ik een beetje vreemd. Het belang van een notitie is altijd dat je zelf het later ook nog kan lezen.

    Versie 2.0 van MyScript Notes heeft nog 2 belangrijke voordelen:

    1. Eigen handschrift kenbaar te maken aan de software waardoor de omzetting nog beter gaat.

    2. Werken met afkortingen op papier die door MyScript Notes op de computer in volledige tekst worden omgezet.

    Mocht het nodig zijn om in het omgezette verhaal teksten toe te voegen of te veranderen dan is dat in Microsoft Word prima te doen.

    Een ander punt wat mij opvalt is de bewering dat het niet geschikt is voor linkshandigen zeker gezien het feit dat de Mobile NoteTaker door die groep gewoon gebruikt wordt. De opmerking over de pen dat die lomp is vind ik nogal lomp. Deze pen is niet dikker dan een normale pen die veel mensen gebruiken. In de vergelijking met de logitech pen of de nokia pen is deze pen tevens 4 keer zo dun / slank.

    Kortom, MyScript notes 2.0 wordt nu bij de Mobile NoteTaker bijgeleverd. Deze versie heeft een nog betere herkenning omdat je je eigen handschrift kenbaar kan maken aan de software.

Reacties zijn gesloten.