Aantekeningen organiseren en converteren naar gedrukte tekst

3
64

Beheren en bewerken
Eenmaal dat je de aantekeningen hebt opgeslagen op het apparaat, kun je ze overbrengen naar pc of notebook. Daartoe dien je de Mobile NoteTaker te verbinden met de meegeleverde USB-kabel. De kabel waarschuwt middels een rode stikker expliciet om de NoteTaker niet aan te sluiten vooraleer je de software hebt geïnstalleerd.
Via een cd installeer je de Pegasus Software Suite met de volgende onderdelen: Micorosoft Office OneNote integration, Annotator en Pen2Text. De software maakt een speciale folder "My Notes" aan in je "Mijn Documenten" folder en plaatst een snelkoppeling in de menubalk rechts onderaan je scherm. Telkens als je de Mobile NoteTaker met je pc of notebook verbindt, kan je je je notes naar de folder uploaden. Je krijgt ook meteen de mogelijkheid om alle notes op de NoteTaker te verwijderen.

MobileNoteTaker_NoteManager.jpg
Het Note Manager scherm

In de Note Manager krijg je vervolgens je aantekeningen te zien met eronder de datum dat je ze gemaakt hebt. De Note Manager dient voor het opslaan, tonen, zoeken, kopiëren en exporteren van de notes. Het Note Manager scherm heeft het uitzicht van Windows Verkenner met aan de rechterkant het browser gedeelte en centraal het paneel dat de notes toont. Dat kan trouwens op verschillende groottes. Je kan elke notitie ook een verschillende achtergrondkleur geven en ze organiseren in mappen of ze als "sticky notes" op je scherm ‘plakken’, zoals je met een Post-It zou doen. Je kunt ook een herinnering aan de notitie koppelen, zodat ze op een bepaald tijdstip op je scherm verschijnt en op dat moment heb je ook nog de keuze om ze met een Snooze-optie wat later opnieuw te laten verschijnen. Het werkt zoals de herinneringen in Outlook en dit werkt beter dan de talrijke Post-It notes die sommige mensen aan de randen van hun scherm plakken, want ook al zijn die visueel aanwezig, hoe vaak gebeurt het niet dat mensen ze gewoon vergeten?

MobileNoteTaker_Edit.jpg
Een notitie kun je ook bewerken in het Edit-scherm

Een andere mogelijkheid is om de notities te verzenden naar een pc in het netwerk of via e-mail. De notitie verschijnt als een JPEG-aanhangsel in de mail van de ontvanger. In een apart scherm kan je elke notitie ook editeren. Dat kan handig zijn om bepaalde zaken nog te onderstrepen, of om woorden of zinnen extra te benadrukken.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelZet je gegevens tussen je boeken
Volgend artikelSnellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAID
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. 2de reactie, er wordt ook geschreven over de Engelse taal op de unit dat dat verwarrend kan zijn. Op de site http://www.notetaker.nl is er gratis een firmware update te verkrijgen zodat je het menu ook in het Nederlands kan krijgen.

  2. Met interesse heb ik het artikel “Handschriften Aantekeningen organiseren en converteren naar gedrukte tekst ” gelezen. Tot mijn verbazing gaat deze recensie over een versie die een half jaar geleden getest is. Sinds deze versie is er flink wat verbeterd m.b.t. de techniek en de mogelijkheden van dit product.

    Buiten het feit dat in veel branches het tegenwoordig verplicht is om digitaal notities te bewaren is een andere belangrijke functie het omzetten van geschreven naar getypte tekst. De besproken versie 1.2 van MyScript Notes deed het op dit punt al goed. Met deze versie hebben wij al veel mensen in de zorgsector met het beroemde doktershandschrift blij gemaakt.

    Dat er wordt geschreven dat je niet snel een notitie kan maken omdat je moet zorgen dat je leesbaar schrijft vind ik een beetje vreemd. Het belang van een notitie is altijd dat je zelf het later ook nog kan lezen.

    Versie 2.0 van MyScript Notes heeft nog 2 belangrijke voordelen:

    1. Eigen handschrift kenbaar te maken aan de software waardoor de omzetting nog beter gaat.

    2. Werken met afkortingen op papier die door MyScript Notes op de computer in volledige tekst worden omgezet.

    Mocht het nodig zijn om in het omgezette verhaal teksten toe te voegen of te veranderen dan is dat in Microsoft Word prima te doen.

    Een ander punt wat mij opvalt is de bewering dat het niet geschikt is voor linkshandigen zeker gezien het feit dat de Mobile NoteTaker door die groep gewoon gebruikt wordt. De opmerking over de pen dat die lomp is vind ik nogal lomp. Deze pen is niet dikker dan een normale pen die veel mensen gebruiken. In de vergelijking met de logitech pen of de nokia pen is deze pen tevens 4 keer zo dun / slank.

    Kortom, MyScript notes 2.0 wordt nu bij de Mobile NoteTaker bijgeleverd. Deze versie heeft een nog betere herkenning omdat je je eigen handschrift kenbaar kan maken aan de software.

Reacties zijn gesloten.