Wie niet weg is, is gezien!

0
89

Een tweede onderdeel is Externe Bewaking. Hiermee kan je via je webbrowser je huis of kantoor bewaken met behulp van je Creative-camera. Je kunt het tijdsinterval instellen waarmee de beelden worden genomen en dan via een FTP-verbinding doorgestuurd naar je website. Enkele webpaginasjablonen waarin de beelden automatisch worden vernieuwd worden ook meegeleverd. Hou er wel rekening mee dat je pc niet in slaapstand mag gaan. Ook hier past weer dezelfde waarschuwing: wanneer je om de 30 seconden een foto van 640 x 480 pixels gaat uploaden, moet je wel beschikken over voldoende basisvolume bij je Internetprovider!


Betrapt door de bewakingscamera (inzet) en doorgestuurd naar je website

Het volgende onderdeel is Bewegingsdetectie. Dit is een functie die bewegingen detecteert in een ruimte die door je Creative-camera wordt bewaakt. Wanneer beweging wordt vastgesteld, neemt de camera een filmpje op en stuurt je eventueel een e-mailberichtje. Het filmpje wordt op je harde schijf gezet of eventueel geüploaded naar je webpagina.
Ten slotte is er nog het onderdeel Time Lapse Video. Hierbij neemt de camera na een bepaald tijdsinterval telkens een foto, en plakt die foto’s daarna samen tot een video. Op die manier kan je bijvoorbeeld het ontluiken van een bloem versneld op video bekijken.


Je correspondent in full screen, jezelf in het kleine venstertje

Conclusie
Beide webcams van Creative zijn uitstekende apparaten voor hun doel: webcamera’s! De extra functionaliteit als bewakingscamera werkt prima en kan in sommige gevallen nuttig zijn. Als fototoestel of videocamera zijn ze amper bruikbaar. De Live! Pro is ontegensprekelijk beter van beeldkwaliteit, maar vereist wel een snelle verbinding met voldoende upload- en downloadvolume. Ben je daarin beperkt, dan kan je je net zo goed de goedkopere Instant – Skype Edition aanschaffen.
Adviesprijs
Live! Pro: 73 euro;
Instant Skype: 39 euro.
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelWaaghalzen op twee latten
Volgend artikelEen PowerPoint-presentatie als screensaver
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.