Wie niet weg is, is gezien!

0
89

Voor de chatsessies met beeld gebruikten we MSN Messenger, maar de webcams werken ook samen met Yahoo! Messenger, Windows Messenger, AIM en andere instant messenger services. Het blijkt ook mogelijk een éénrichtings-videoverbinding te maken met iemand die geen webcam heeft. Je correspondent kan jou dan wel zien, maar jij ziet hem uiteraard niet. Hij kan dan gebruik maken van alleen een microfoon, of zelfs alleen maar typen.


Leuk om eens mee te spelen en dan weer snel te vergeten

Bij zo’n videogesprek is het verschil tussen beide camera’s wel te zien: de Live! Pro met zijn grotere beeldchip is helderder en scherper, in het bijzonder wanneer de beelden in full-screen bekeken worden. Bekijk je het beeld echter in een venster, moet je de beelden toch al naast elkaar plaatsen om het verschil te zien.
Je dient er terdege rekening mee te houden dat streaming video met een resolutie van 640 x 480 pixels een echt bandbreedte-vretertje is. Op de grafiek van Telenet kan je perfect zien welke dagen we getest hebben, en dan waren we elke keer nog altijd maar hooguit een uur of twee, drie reëel online!


Op de telemeter van Telenet kan je perfect zien wanneer we testten

Met onze Telenet-verbinding waren de beelden vloeiend en zonder storende haperingen, maar met een 56K-modem zal dat wel anders liggen. Bij de “Minimum Systeem Vereisten” wordt daar nochtans nergens over gesproken. Trouwens nog een merkwaardigheidje bij de minimum vereisten: voor de Instant – Skype Edition wordt als minimum pc een Pentium II van 400 MHz opgegeven, wat ongeveer wil zeggen: alles wat momenteel nog op de markt is. Maar voor de Live! Pro wordt minimum een Pentium III – 700 MHz opgegeven, en aanbevolen een Pentium IV – 2,8 GHz! Nou, dat is al een potige kerel!

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelWaaghalzen op twee latten
Volgend artikelEen PowerPoint-presentatie als screensaver
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.