Buiten-bewakingscamera met zeer hoge resolutie

D-Link DCS-4718E Vigilance 8 Megapixel H.265 Outdoor Bullet Camera review

0

D-Link DCS-4718E Vigilance 8 Megapixel H.265 Outdoor Bullet Camera

€ 357,-
7.4

Diskidee Performance Rating

9.2/10

Diskidee Price/Performance Rating

5.6/10

Pros

  • Very high resolution
  • Excellent picture quality

Cons

  • Expensive
We testen de D-Link DCS-4718E Vigilance Outdoor Bullet Camera, met 8 MP resolutie en nachtzicht tot dertig meter. Hoe goed functioneert deze bewakingscamera?

De D-Link DCS-4718E Vigilance 8 Megapixel H.265 Outdoor Bullet Camera is een langwerpige, ‘kogelvormige’ bewakingscamera voor binnen en buitengebruik (IP66, bij temperatuen van -30 to 50 °C).

Opvallend is de hoge sensorresolutie en de mogelijkheid om video-opnames tot 8 MP-resolutie te maken aan 20 fps.

 
Montage

Een montagesticker vereenvoudigt het boren van de gaten voor de meegeleverde pluggen en schroeven bij plavond- of muurbevestiging. Kabels noch voeding zijn meegeleverd, maar de fast ethernetverbinding ondersteunt ‘power-over-ethernet’ zodat in principe geen aparte voeding nodig is voor een werkende aansluiting. De camera verbruikt overigens maximaal 8 watt.

Uit de montagevoet komt één korte, vaste kabel die in drie stukken splitst: fast ethernet, ronde aansluiting voor een externe voeding en kabeltje met reset-drukknop.

 
Kenmerken

De DCS-4718E heeft een gemotoriseerde vari-focale lens van 3,3 tot 12 mm met F1,4 opening. De 1/2,5″ CMOS-sensor heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels (acht megapixels).

Opnames gebeuren maximaal aan 8 MP resolutie bij 20 fps. Er zijn twee beschikbare videostreams die naar keuze gecomprimeerd worden in H.264/H.265/MJPEG-formaat.

De eerste stream is standaard ingesteld op 2160p@20fps; de tweede op 360p@20fps, telkens met een 16:9 beeldverhouding.

Via het webbeheer, dat alleen bruikbaar is wanneer je bij het eerste gebruik een sterk wachtwoord instelt, kies je de resolutie, de maximale frame rate en de maximale bitrate (tussen 500 en 16.000 kbit/s afhankelijk van de gekozen videokwaliteit en compressie).

De eerste stream stel je maximaal in op 2160p@20fps (16:9) en minimaal op 1200p@25fps (4:3).

Bij de tweede stream kies je resoluties tussen maximaal 960p@25fps (4:3) en minimaal 360@25fps (16:9).

Verder wijzig je in het webbeheer allerlei beeldkwaliteitsinstellingen, zoals WDR (Wide Dynamic Range)-kleurverbetering, BLC (Backlight compensation)-lichtcompensatie en/of HLC (Highlight compensation)-lichtcompensatie activeren en het niveau ervan regelen, de 2D- en 3D-ruisonderdrukking configureren en het niveau ervan regelen, de witbalans instellen, het beeld spiegelen of de ‘corridor mode’ activeren.

Deze ‘gangmodus’ is interessant wanneer de camera in een lange gang hangt: het beeld is dan vooral op de gang zelf gericht en niet zozeer op de muren die bij een gewone configuratie anders een groot stuk van het beeld in beslag nemen. In feite keert deze instelling de normale (brede) 16:9 beeldverhouding om in een (hoge) 9:16 beeldverhouding.

D-Link DCS-4718E

D-Link DCS-4718E (© D-Link; licentie: D-Link)

 
Bewegingsalarm

Het bewegingsalarm is per weekdag en per uur in- en uitschakelbaar via het ingebouwde webbeheer.

Bewakingsbeelden worden naar keuze bewaard op een niet meegeleverd microSDHC/XC-geheugenkaartje van maximaal 256 GB, op een FTP-server en/of op een ONVIF Profile S-compatibel netwerkapparaat (NVR, VMS of NAS). De camera kan bewakingsbeelden ook automatisch e-mailen naar een zelf te configureren SMTP-server.

Beelden kan je maximaal achttien maal digitaal inzoomen. Het nachtzicht reikt tot maximaal dertig meter.

De gemotorizeerde lens kan men instellen op automatische focus of manueel scherpstellen op het te bewaken gebied.

Digitaal zijn maximaal drie pivacymaskers configureerbaar, bijvoorbeeld om een stuk van de openbare weg uit het beeld te filteren, zoals wettelijk verplicht is.

Alle informatie over de DCS-4718E vind je op de website van D-Link.

 
Praktijk

Het webbeheer is bruikbaar als je één DCS-4718E hebt hangen, maar gebruik je meerdere van deze of andere compatibele D-Link camera’s dan heb je uiteraard een NVR, VMS of NAS nodig.

Of je gebruikt de gratis D-Link D-ViewCam videomanagementsoftware voor Windows 10 waarmee je maximaal 64 camera’s beheert.

Twee wizards in het webbeheer assisteren je desgewenst bij het kiezen van de meest geschikte netwerk- en bewegingsdetectie-instellingen.

D-Link DCS4718E webbeheer

D-Link DCS4718E webbeheer (© DTL BV; licentie: CC BY-SA)

Je kan verschillende gebruikers met verschillende toegangsrechten configuren in het webbeheer. Verder kan men ook IP-filtering gebruiken om de toegang tot de camera te beperken.

De beeldkwaliteit is uitstekend. Dankzij de hoge sensorresolutie zijn gezichten ook op grotere afstanden duidelijk identificeerbaar. De lichtgevoelige lens toont zelfs bij zeer weinig licht nog kleurenbeelden. Ook het infrarode nachtzicht is helder en heeft een groot bereik.

 
Prijs

€ 357,-

Conclusie
De D-Link DCS-4718E Vigilance 8 Megapixel H.265 Outdoor Bullet Camera maakt scherpe video-opnames in alle lichtomstandigheden en is zowel binnen als buiten inzetbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.