Dicteersoftware die (eindelijk) écht werkt

2
328

Versies
De Dragon NaturallySpeaking-productfamilie bestaat uit een Standard-, Preferred-, Professional- en Mobile-versie. De Preferred en de Mobile-versie zijn volkomen identiek, maar de Mobile-versie is gebundeld met de digitale voicerecorder van Philips (Voice Tracer 7680). Alle versies werken met dezelfde herkenningsmotor. De Professional-versie is dan ook niet nauwkeuriger of sneller dan de Standaard-versie: ze biedt alleen meer mogelijkheden. Bij alle versies wordt ook een headset met een ruisarme microfoon geleverd.

DNS8_overview.jpg
Het volledige gamma

Installatie
De software wordt geleverd met een ruisarme koptelefoon en een kanjer van een Nederlandstalige handleiding. Er wordt ook nog een Quick Guide meegeleverd. Voor wie al vertrouwd is met spraakherkenningssoftware kan die Quick Guide misschien volstaan, voor anderen is de meer dan 200 pagina’s dikke handleiding verplichte lectuur.
Dragon NaturallySpeaking 8 sterk moet aan jouw stem wennen, en je moet ermee leren werken. Daarom moet je eerst een korte tekst voorlezen waarbij je stemprofiel wordt bepaald. Dit stemprofiel omvat niet alleen het timbre van je stem, maar ook de karakteristieken van je microfoon en van de werkomgeving. Dit onderdeel vergt hooguit twee minuutjes tijd. In een volgende fase wordt jouw schrijfstijl geanalyseerd om zo de herkenningsnauwkeurigheid te verbeteren. Dit proces duurt in deze versie nog slechts een vijftal minuten. Indien je dat wenst kan je nadien nog oefenen met langere teksten.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikel19-inch lcd-monitor met snelle reactietijd
Volgend artikelSuite met zes programma’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. @Ajalan:
    Jawel, je kunt er elke software mee aansturen, dus ook Firefox – maar dan wel via het menu en dat is niet zo echt praktisch. Echt prettig surfen met DNS8 gaat alleen in IE.
    René

Reacties zijn gesloten.