Digitaal vlaggenschip verzet de bakens

0
164

Diskidee heeft nog niet eerder een toestel getest met een dergelijke hoge resolutie. In afwachting van de test van een camera met vergelijkbare resolutie vergelijken we de testkaart met deze van de Canon 20D, een toestel met 8 megapixel. Je ziet meteen het verschil. De D2X is in staat om nog fijnere details scherp weer te geven. De afgebeelde foto van enkele mooie Hollandse huisjes is slechts 312 x 212 pixels groot terwijl het totale beeld 4288 x 2848 meet. Je ziet duidelijk dat de D2X in staat is details weer te geven die met de andere toestellen niet zichtbaar waren: bijvvoorbeeld de bloemetjes in het grasveld.

NikonD2X_referentie.jpg

Zelfs het vermogen van de high-speed uitsnede om nog kleine objecten en details vast te leggen is ondanks de ‘lage’ resolutie van 7 megapixel nog erg goed in vergelijking met de Canon 20D.

NikonD2X_res_highspeed.jpg

Lens
De resolutie en de kwaliteit van het gebruikte objectief zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor deze test werd onder meer de Nikon AF-S DX 17-55 mm f2.8G gebruikt.

Op de volgende pagina’s publiceren we een aantal foto’s die Stef Vanschoubroek maakte met de Nikon D2X. Je kunt op de foto’s klikken om ze in detail te bekijken in je webbrowser. Afhankelijk van je internetverbinding kan dit wel even duren omdat het grote bestanden betreft. De conclusie van het artikel kun je lezen na de laatste referentiefoto.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelDraadloos audiosignalen van je pc naar je hifi-installatie sturen
Volgend artikelBelgische computerbladpionier verdwijnt