Digitale spiegelreflex biedt haast ongeëvenaarde details

0
108

De commandoknop laat je ook toe een van de vier belichtingsprogramma’s te kiezen. De Kodak Pro SLR heeft geen scèneprogramma’s aan boord, maar je kan wel kiezen uit automatische belichting, sluitertijden of diafragmavoorkeuze of volledig manuele belichtingsregeling.


Commandoknop

Net als de Nikon F80 heeft dit toestel twee instelwieltjes, één onder je duim en één onder je wijsvinger waarmee je bijvoorbeeld simultaan de sluitertijd en het diafragma instelt. Naargelang de aard van het onderwerp of de lichtsituatie kan je kiezen uit spot, matrix, of centrumgerichte lichtmeting. Het toestel heeft twee autofocusmodi aan boord: single servo of continuous servo. Je kan de autofocuszone instellen met de shuttleknop op de rug van het toestel. De stuurmotor van het autofocussysteem komt meer dan waarschijnlijk ook uit de Nikon F80 en vertoont dus gelijkaardige prestaties. De autofocus is zeker in combinatie met wat zwaardere lenzen te langzaam voor een toestel van dit kaliber en haalt nergens de vaart van een Nikon D1X of F5. Je kan met de meeste objectieven ook manueel scherpstellen.

Correcties
Het toestel heeft twee gebruikersmodi: basic en advanced. Bij basic zijn enkele tab-bladen van het menusysteem niet toegankelijk. Als je door de instelmenu’s bladert, kom je een paar opties tegen die je voorlopig alleen bij dit toestel vindt. De lens optimization corrigeert de kleurverschuiving in de hoeken van het beeld. Deze fout treedt op door de hoek waarop het licht invalt op de toch wel grote CMOS sensor. Kodak heeft de correcties voor een groot aantal lenzen in het geheugen opgeslagen en je kiest je eigen objectief uit de lijst. Ook na de opname, als je RAW-beelden maakt, kan je je beelden nog verbeteren met de Photo Desk software. Het toestel helpt je correctieprofielen aanmaken voor lenzen die niet in de lijst voorkomen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Vorig artikelProjectoren voor het onderwijs
Volgend artikelFireWire-versie van de REV drive