Digitale spiegelreflex biedt haast ongeëvenaarde details

0
108

Het toestel heeft de mogelijkheid om RAW- en JPG-bestanden gelijktijdig weg te schrijven en je kan instellen welke files op welke kaart worden bewaard. Je moet echter helemaal niet beide kaartjes, CF of SD, tegelijkertijd gebruiken. Je kan even goed kiezen voor een van beide. Dit geldt natuurlijk ook voor de bestandsformaten. Het toestel had wat moeite met het uitwerpen van een Lexar WA kaart. Dit kan natuurlijk liggen aan het feit dat zowel de kaart als het toestel nog nieuw en weinig gebruikt waren.

Aan de linkerzijde boven het vak van de batterij zitten de seriële poort, voor het aansluiten van een GPS bijvoorbeeld, de video-out en de firewire connector. De stroom wordt verzorgd door een lithium ion accu. Die werd ook al gebruikt bij de Kodak DCS 14n, maar door het vernieuwde "power-management" gaat de batterij nu ook behoorlijk lang mee.

Wie met dit toestel veel onderweg is, schaft zich niettemin beter een of twee reservebatterijen aan. De laadtijd blijft zelfs bij volledige ontlading toch binnen de perken: ongeveer 90 minuten. De batterijlader kan je ook gebruiken als stroomadapter: bij gebruik in een studio-omgeving sluit je de lader rechtstreeks aan voor een ononderbroken stroomvoorziening.

Gezien de bovenkant van de camera identiek is aan de Nikon F80 heeft de Kodak Pro SLR/n ook de ingebouwde flash van dit toestel. Voor de huis-, tuin- en keukenkiekjes is dit natuurlijk erg handig. Kodak heeft er gelukkig wel aan gedacht om ook een contact voor externe flitsers of studiotoortsen in te bouwen. Natuurlijk zit er boven op het toestel ook nog de gebruikelijke flitsschoen waar je een krachtige reportageflits kan inschuiven.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Vorig artikelProjectoren voor het onderwijs
Volgend artikelFireWire-versie van de REV drive