Digitale spiegelreflex biedt haast ongeëvenaarde details

0
108

Body
Zoals vermeld ziet het toestel er net uit als de Kodak DCS 14n. Wanneer je het voor de eerste keer beetpakt, valt onmiddellijk op hoe licht het is ten opzichte van de concurrentie: toestellen zoals de Nikon D1X of Canon 1Ds bijvoorbeeld.

Kodak gebruikt de bedieningselementen van de Nikon F80 en de Pro SLR ziet er met zijn ronde vormen dan ook uit als een F80 op een dieet van hamburgers en roomsoezen. Vooral de handgreep is enorm dik en zonder twijfel minder praktisch voor mensen met kleine handen. De camera voelt, zoals verwacht mag worden van een toestel uit deze prijsklasse, wel stevig en robuust aan.


Kodak DCS Pro SLR/n en Nikon F80

Omdat het toestel zo breed is bezit het wel een grote vlakke bodemplaat zodat je het toestel, zeker in combinatie met kortere lenzen, erg stabiel kan neerzetten. Kodak heeft het toestel voorzien van een sleuf voor Compactflash type I en type II geheugenkaarten en eentje voor SD/MMC kaartjes. De camera ondersteunt het Fat 32 file system en kan dus werken met kaartjes groter dan 2 GB wat, gezien de resolutie en de grootte van de bestanden, zeker geen overbodige luxe is.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Vorig artikelProjectoren voor het onderwijs
Volgend artikelFireWire-versie van de REV drive