Groter bereik voor Bluetooth

1
42

Headset
Trust pakt ook uit met een zeer betaalbare BT 210 Bluetooth headset. Je kunt er in combinatie met een geschikt mobieltje handenvrij mee bellen of op je pc draadloos chatten of muziek beluisteren. Het draadloze oortje weegt 23 gram en kan zowel aan het linker- als aan het rechteroor worden gedragen. De vaste Lithium-Polymer batterij heeft een standby tijd van 200 uur en een spreektijd van maximaal zes uur. Het opladen duurt twee à drie uur. De headset schakelt zichzelf om de batterij te sparen automatisch uit wanneer er geen Bluetooth-verbinding is.

Je neemt een gesprek aan door op de gemakkelijk bereikbare knop op de zijkant te drukken. Met die knop kunt u ook een gesprek initiëren, indien het mobieltje voice dialling ondersteunt. Twee kleinere knopjes dienen om het geluid te regelen. Het werkt zoals geadverteerd. De gesprekskwaliteit is aanvaardbaar, al moet je de microfoon wel goed richten naar je mond omdat het anders aan de andere kant soms te stil klinkt. Om er op afstand draadloos muziek mee te beluisteren is de BT 210 minder geschikt: de kwaliteit stijgt niet boven die van een AM radio uit.

Eén van de hinderpalen voor het success van Bluetooth is de hoge kostprijs. Trust bewijst dat je als fabrikant ook betaalbare Bluetooth-apparatuur kunt op de markt brengen, zonder dat de kwaliteit er onder lijdt.

Conclusie
Eén van de hinderpalen voor het succes van Bluetooth is de hoge kostprijs. Trust bewijst dat je als fabrikant ook betaalbare Bluetooth-apparatuur kunt op de markt brengen, zonder dat de kwaliteit er onder lijdt.
Adviesprijs
Trust BT 180 Class 1 USB Bluetooth Adapter: € 50;
Trust BT 210 Bluetooth Headset: € 80.
Systeemvereisten
Trust BT 180 Class 1 USB Bluetooth Adapter: Windows 98SE of hoger (geen NT), USB 1.1 poort;
Trust BT 210 Bluetooth Headset: Windows 98SE of hoger (geen NT), USB 1.1 poort.
1
2
3
Vorig artikelCamcorders met een nieuwe look
Volgend artikelCommunicatiegenie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.