Groter bereik voor Bluetooth

1
42

De BT 180 is een duim groot (85 x 25 x 12 mm), weegt minder dan 300 gram en is dus heel draagbaar. Een draagzakje krijg je meegeleverd, alsook een USB-verlengkabel van iets meer dan een meter, zodat je de adapter bijvoorbeeld boven op een pc kunt leggen. Wij testten hem zowel onder Windows 2000 als onder Windows XP en ondervonden geen problemen (Win98SE en ME worden ook ondersteund). De BT 180 ondersteunt de gebruikelijke Bluetooth-diensten: seriële poort, dial-up networking, fax, bestandsoverdracht, PIM overdracht, PIM synchronisatie, hoofdtelefoon en audio gateway. Bovendien is er ook een dienst die van de Bluetooth-pc een LAN Access Point maakt. De meegeleverde software is overigens afkomstig van Bluetooth-specialist Widcomm.

Met onze Compaq iPaq 3870 met Pocket PC 2003 besturingssysteem konden we overal in ons gebouw een verbinding leggen met de BT 180. In de praktijk haalden we binnenshuis met gemak 35 meter (de opgegeven 100 meter geldt buitenshuis). De overdrachtsnelheid ligt op het niveau van wat je van Bluetooth mag verwachten, namelijk rond de 700 Kbit/s.

1
2
3
Vorig artikelCamcorders met een nieuwe look
Volgend artikelCommunicatiegenie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.