Echt draadloze oordoppen voor werk en privé

Poly Voyager Free 60 UC Series review

0
148

Poly Voyager Free 60+ UC With Touchscreen Charge Case

Vanaf € 229,-
7.4

Diskidee Performance Rating

8.5/10

Diskidee Price/Performance Rating

6.2/10

Pros

  • Excellent audio quality
  • Excellent ANC
  • Hearing protection

Cons

  • Expensive
We testen de Poly Voyager Free 60+ UC, echt draadloze oordoppen geoptimaliseerd en gecertificeerd voor virtuele meetings, maar ook voor hoge-resolutie muziek.

Poly (vroeger Plantronics, intussen een bedrijf van HP) is gespecialiseerd in UC (Universal Communications)-hardware zoals koptelefoons, headsets en videoconferencing-stations.

Echt draadloze oordoppen voor privégebruik maakte het bedrijf in het verleden ook al, maar een voor professioneel UC-gebruik geschikte versie ontbrak.

Automatische ruisonderdrukking en performante microfoons voor gebruik in een drukke  kantooromgeving zijn immers moeilijk te verwezenlijken bij kleine losse oordoppen.

De nieuwe Poly Voyager Free 60 UC Series Bluetooth 5.3-doppen slagen daar wel in dankzij drie microfoons per dop met WindSmart-technologie tegen windruis, ondersteuning voor breedband telefonie (7 kHz), hi-res AptX-audio, krachtige automatische ruisonderdrukking en SoundGuard-gehoorbescherming.

 
Drie varianten

De Poly Voyager Free 60 UC Series is er in drie varianten: Voyager Free 60 (€ 229,-), Voyager Free 60 UC (€ 280,-) en Voyager Free 60+ UC (€ 330,-).

De doppen zelf zijn identiek, maar de twee eerste varianten worden geleverd met een basis laaddoosje, waarbij de middelste variant als extra een kleine BT700 USB Bluetooth-adapter voor gebruik in een PC heeft.

De door ons geteste duurste variant wordt geleverd met een geavanceerd laaddoosje met aanraakscherm, extra audio-uitgang en ruimte om de eveneens meegeleverde BT700-adapter in op te bergen.

Wil je de Voyager Free 60 alleen in combinatie met een smartphone gebruiken, dan volstaat de goedkoopste variant.

Voor UC-toepassingen kies je een van de twee duurdere varianten, waarbij de duurste vooral interessant is voor gebruikers die vaak met het vliegtuig reizen omdat je het geavanceerde laaddoosje dankzij een meegeleverde USB-naar-3,5mm-audiokabel en de audiofuncties van het aanraakschermpje aan de audiopoort van de vliegtuigstoel kunt koppelen.

 
Kenmerken

De actieve lawaai- of ruisonderdrukking (ANC) onderdrukt het omgevingslawaai in de sterkte instelling even goed als de eerder geteste OnePlus Buds Pro 2 doppen. Poly geeft nergens op hoe sterk het lawaai onderdrukt wordt, maar afgaande op ons gehoor is de ruisonderdrukking vergelijkbaar met de -48 dB van de OnePlus Buds Pro 2.

De maximale spreektijd bedraagt 5,5 uur. Met ANC ingeschakeld houden de doppen het tot acht uur uit op een volle lading.

Het laaddoosje, dat ook draadloos oplaadbaar is, geeft je maximaal 16,5 uur spreektijd en tot 24 uur luistertijd.

In twee uur tijd zijn de doppen volledig via het doosje opgeladen. Opladen van de “charge case” duurt op zijn beurt drie uur. Na vijftien minuten laden kan je iets meer dan een uur lang opnieuw draadloos babbelen.

De doppen en de laaddoos zijn bestand tegen vocht en stof volgens de IP54 norm.

Deze doppen kan men draadloos aan acht apparaten koppelen en tegelijkertijd met twee Bluetooth-apparaten gebruiken (“multipoint”).

Poly Voyager Free 60+ UC met geavanceerd laaddoosje

Poly Voyager Free 60+ UC met geavanceerd laaddoosje (© HP; licentie: HP)

 
Specificaties
Product Poly Voyager Free 60+ UC
Gewicht 5,8 g x 2 (52,6 g basis laaddoosje; 80g geavanceerd laaddoosje)
Soort Stereo volledig draadloze oordoppen met ANC
Draagvorm Dynamisch, draadloos in het oor (doppen)
Draadloze transmissietechniek Bluetooth 5.3, tien meter bereik (3 m bereik bij streamen naar geavanceerd laaddoosje; 30m bereik bij streamen naar BT700 USB-adapater)
Aantal verbindingen Twee tegelijkertijd (“multipoint”)
Bluetooth-profielen A2DP, AVRCP, HSP, HFP, SPP
Codecs AAC, AptX, SBC, mSBC (LC3 met BT700 adapter)
Frequentiebereik 20 Hz – 20.000 Hz
Aantal microfoons 3
Maximale luisterautonomie 8 uren met ANC (maximaal)
Maximale spraakautonomie indien draadloos 5,5 uren
Laadtijd 120 m (1,11 uur spraaktijd na vijftien minuten laden)
Extra autonomie via laaddoosje 11 uren voor spreken en 16 uur voor luisteren
Vervangbare doppen, cq. wingtips? Ja, S, M, L
Waterbestendigheid Ja, IPX54
Eigen volumeregeling? Ja
Andere controles Ja
Controle via slimme sensoren Ja, uitnemen pauzeert audio
Open luistermodus Ja
Software Poly Lens software voor Android, iOS, Windows, macOS en Linux/Chrome
Meegeleverd hard etui met aanraakscherm (oplaaddoosje), USB-kabel Type-C, USB-C naar 3,5mm audiokabel, extra silicone beschermstukjes
Andere mogelijkheden Eén dop volstaat om gesprekken te voeren; ondersteunt Microsoft Swift pair; “made for iPhone”-certificatie; Qi draadloos laden; SoundGuard DIGITAL: G616 ondersteuning (max. geluidsdruk 102 dBSPL; tijdgewogen gemiddelde geluidsblootstelling tot 80 of 85 dBA); volledige regeling op aanraakscherm van het geavanceerde laaddoosje (volume, wijzigen actief apparaat, wijzigen ANC etc.); draadloos streamen naar geavanceerd laaddoosje via USB-audiopoort (3,5 mm audiokabel meegeleverd)
 
Praktijk

De Poly Voyager Free 60+ UC zijn iets groter en dikker dan bijvoorbeeld de OnePlus Buds Pro 2, maar zitten toch comfortabel, al dien je wel de juiste silicone stukjes te monteren, wat trouwens ook belangrijk is voor een correcte werking van de ruisonderdrukking.

De staafjes van de L-vormige doppen zijn aanraakgevoelig, maar reageren niet altijd even goed bij opdrachten.

De geluidskwaliteit en ANC-werking zijn uitstekend. Activeren van de ruisonderdrukking heeft geen merkbare invloed op de geluidskwaliteit.

Gebruiksvriendelijke apps voor Android, iOS, Windows, Mac OS en Linux/Chrome geven toegang tot een uitgebreide verzameling van functies: wijzigen en regelen van de ringtones en voice prompts, wijzigen van de sensoren en presentiefunctie, al dan niet automatisch telefoongesprekken opnemen en/of pauzeren, regelen van de adaptieve ruisonderdrukking, wijzigen van de equalizer, beperken van de (dagelijkse) geluidsdruk en G616-bescherming , wijzigen van de firmware etc.

Poly Lens Desktop app met Voyager Free 60+ UC

Poly Lens Desktop app met Voyager Free 60+ UC (© Jozef Schildermans; licentie: CC BY-SA)

De mobiele apps werken in het Nederlands, maar de desktop-apps zijn in vele talen maar jammer genoeg niet het Nederlands beschikbaar.

De extra functies van het geavanceerde laaddoosje zijn handig, maar de gevraagde meerprijs lijkt ons alleen verantwoord voor wie veel reist.

Conclusie
De Poly Voyager Free 60 UC Series zijn uitstekende echt draadloze oordoppen die je zowel professioneel als privé kan gebruiken. Goedkoop zijn ze echter niet.
Prijs
€ 330,-
Foto van HP
Website: Visit Website Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBetaalbare smartwatch met veel functies
Volgend artikelEcht draadloze oordoppen met stevige bas
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.