Supereenvoudig of aartsmoeilijk

0
51

Met de Live! Cam Optia webcam van Creative kan je twee kanten uit. Ofwel gebruik je hem als plug-and-play webcam, geen gedoe met nukkige drivers, geen installatie, geen registratie, geen sleutels of paswoorden: gewoon de USB plug erin en klaar. Ofwel gebruik je deze webcam met de meegeleverde, bijzonder uitgebreide maar soms bizarre software.
Creative Live! Cam Optia
Voor een aanbevolen prijs van 54,47 € haal je je een Creative Live! Cam Optia webcam in huis. Voor die prijs krijg je naast de webcam zelf ook nog oortjes, een microfoon, een draagtas, een meertalige handleiding waaronder ook Nederlands en een cd-rom met software.

Uiterlijk
De webcam ziet er best leuk uit. Waar we in een vorige test het uiterlijk van de Creative webcams soms oneerbieding vergeleken met een half hardgekookt eitje op een stokje, vroeg een toevallige bezoeker nu spontaan waarom er een miniatuur naaimachine op ons beeldscherm stond. De camera heeft inderdaad een lange, brede voet, een korte verticale opstand en daaraan een horizontale, witte cilinder waarin de lens en andere hardware zit.
Wanneer de camera in gebruik is licht er een lichtgevende ring felblauw op om je er attent op te maken dat je beter niet in je neus zit te peuteren. Je kunt die cilinder op en neer draaien om zo jezelf mooi in het centrum van het beeld te brengen. Volgens de reclame haalt die verticale rotatie een bereik van maar liefst 270 graden – waar dat nuttig voor is hebben we niet ontdekt, tenzij je een boeiend plafond hebt.

De Creative Live! Cam Optia in zijn verpakking

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelWireless-N technologie vergroot snelheid en bereik draadloze netwerken
Volgend artikelDe spoken zijn terug
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.