Supereenvoudig of aartsmoeilijk

0
51

De voet van de camera ziet er wat merkwaardig uit met onderaan een terugverend klepje, maar het dient gezegd: zowel op een groot CRT beeldscherm als op een modern LCD scherm, zowel op het deksel van een notebook als plat op tafel staat de Live! Cam Optia muurvast zoals het hoort. De camera dient aangesloten te worden via een USB aansluiting op je pc. De vaste kabel is prettig lang, bijna 2 meter.

Installatie
Na het uitpakken en de opstelling volgt de installatie. Hier kan je twee kanten uit. De eerste mogelijkheid is een supereenvoudige plug and play installatie: USB plug in de pc of in een hub, klaar. Windows herkent automatisch het toestelletje, en na de gebruikelijke tekstballontjes "Nieuwe hardware gevonden" en "Creative Live! Optia is klaar voor gebruik" kan je de webcam gebruiken met MSN, Skype of andere soortgelijke programma’s.

Webcam Creative Live! Cam Optia

De eerste beelden zijn erg onscherp, deze webcam heeft immers geen autofocus. Scherpstellen doe je manueel door het verdraaien van de ring rond de lens.

Lens en sensor
Alle andere camera-instellingen zijn standaard of worden automatisch ingesteld, maar het eindresultaat mag er best zijn. De Creative Live! Cam Optia heeft een

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelWireless-N technologie vergroot snelheid en bereik draadloze netwerken
Volgend artikelDe spoken zijn terug
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.