Supereenvoudig of aartsmoeilijk

0
51

Het volgende onderdeel is Bewegingsdetectie. Dit is een functie die bewegingen detecteert in een ruimte die door je Creative-camera wordt bewaakt. Wanneer de camera beweging vaststelt, neemt hij een filmpje op. Dat wordt dan bewaard op de harde schijf, of via een ftp-verbinding op je webpagina gezet. Desgewenst wordt je ook nog eens verwittigd via een e-mailberichtje. Combineer deze functies met de mogelijkheden van moderne mobiele telefoons (Blackberry) en je weet perfect altijd en overal wanneer er thuis iets mis gaat.

Externe bewaking
In het verlengde hiervan ligt het onderdeel Externe Bewaking. Hier neemt de webcam voortdurend na een vooraf ingesteld tijdsinterval een foto en zendt die naar je website. Via een gewone browser heb je zo permanent controle over je huis. Denk er aan: wanneer je om de 30 seconden een foto van 640 x 480 pixels gaat uploaden, moet je wel beschikken over voldoende basisvolume bij je internetprovider!

Time lapse video
Het laatste onderdeel is Time Lapse Video. Hierbij neemt de camera na een bepaald tijdsinterval telkens een foto, en plakt die foto’s daarna samen tot één videofilm. Op die manier kan je bijvoorbeeld het ontluiken van een bloem versneld op video bekijken.


De blauw oplichtende ring geeft aan dat het toestel ingeschakeld is

Conclusie
Laat de meegeleverde software links liggen, en je houdt met de Creative Live! Cam Optia een degelijke en bijzonder eenvoudig te installeren plug and play webcam over. De software kan eventueel wel nuttig zijn voor wie behoefte heeft aan één of andere vorm van bewaking op afstand, maar daarmee is ook alles gezegd over die software.
Adviesprijs
€ 54,47
Systeemvereisten
Minimale systeemvereisten:
Intel Pentium 4 1.7GHz of equivalente AMD-processor
Microsoft Windows XP/XP 64-bit
MAC OS 10.4.9 en meer
256 MB RAM-geheugen
500MB HDD
Cd-rom
USB 1.1 (USB 2.0 aanbevolen)
KortHoewel het nog niet vermeld staat op de verpakking, kan je op de website van Creative lezen dat de Live! Cam Optia “Certified fot Windows Vista” is.
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelWireless-N technologie vergroot snelheid en bereik draadloze netwerken
Volgend artikelDe spoken zijn terug
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.