Rally en race in modder en zand

0
52

Toen Colin McRae op 15 september 2007 om het leven kwam in een helikopterongeluk, betekende dat het afscheid van een van de meest succesvolle rallyrijders ter wereld. Dat jaar was met zijn samenwerking nog Colin McRae Dirt gelanceerd. De nabestaanden besloten echter dat ook na zijn dood nieuwe spellen zijn naam zouden dragen als eerbetoon. Colin McRae Dirt 2 – met in de hoofdrol Amerikaans rallycoureur Ken Block – is bijgevolg een mijlpaal in de reeks.
Codemasters Colin McRae Dirt 2
Wanneer een opvolger van een spel wordt uitgebracht, zien we vaak vooral kleine verbeteringen en weinig grote veranderingen. Van Colin McRae Dirt 2 kan je dit absoluut niet zeggen. Er zijn beslissingen genomen die het spel toegankelijker maken en op die manier mogelijks de echte fans tegen de schenen schoppen.
Een eerste verschil merk je meteen in de Career Mode. In het
originele Dirt uit 2007
kon je enkel events unlocken door hoog te eindigen in voorafgaande races. Nu is er een leveling systeem waarbij je xp (ervaringspunten) krijgt voor je behaalde plaats in een race, maar ook voor rijden op twee wielen, driften, jumpen, overtakes,… Zowat alles wat je doet, wordt namelijk bijgehouden in statistieken. Bepaalde mijlpalen behalen in deze bijkomende missies levert dan ook extra xp op.

Rechtstreekse confrontatie
Variatie is alvast een troef in deze nieuwe editie. Rally events brengen je lange, gevarieerde punt-tot-punt tracks waarbij de rijders vertrekken met een interval van tien seconden, zodat je moeite moet doen om je voorganger op de hielen te zitten en moet oppassen zelf niet ingehaald te worden.
Een heel andere setting zie je in Trailblazer. De regels zijn weliswaar vergelijkbaar met rally, maar de wagens zijn sneller en diepe kliffen, hoge heuvels en vlijmscherpe haarspeldbochten zorgen voor een uitdaging.

1
2
3
4
Vorig artikelNorton 2010 is ‘lean and mean’
Volgend artikelUltradraagbare en betaalbare laptop