Rally en race in modder en zand

0
52

maar nu spoel je grote crashes meteen terug en bijgevolg ervaar je ook geen grote schade meer aan je voertuig. Bovendien start je elke race met een nieuwe wagen, terwijl je vroeger gedurende meerdere races rekening moest houden met de opgelopen schade.

Ben ik hier al gepasseerd?
De meer dan honderd events gaan door op negen locaties: Londen, Marokko, China, Maleisië, Baja, Kroatië, Japan, Utah en L.A. Dat klinkt heel indrukwekkend, maar in de praktijk valt het lichtjes tegen. Eigenlijk heb je steeds slechts een grote track die verknipt wordt tot kleinere stukken voor de verschillende events. Je zal met andere woorden toch vaak hetzelfde parcours zien passeren. Heel wat gamers zullen dit waarschijnlijk niet erg vinden, maar opnieuw kunnen doorgewinterde fans vinden dat ze hierdoor geen waar voor hun geld krijgen.

Dirt 2 woestijn

Roem en glorie
Ook in de multiplayer wordt nu de mogelijkheid geboden het rechtstreeks tegen anderen op te nemen in plaats van enkel punt-tot-punt races te rijden. Er heerst trouwens een apart xp-systeem, Fame Points genaamd. Wie de
originele Dirt
gespeeld heeft, zal het zeker eens zijn met de stelling dat de online multiplayer nu veel beter is aangepakt. Daar staat tegenover dat er ook mensen zijn die graag offline met vrienden of familieleden een game willen spelen en dat is hier jammer genoeg niet mogelijk.

Conclusie
Colin McRae Dirt 2 heeft nog wel wat weg van zijn voorganger, maar is in immens veel opzichten ook compleet anders. Algemeen kan je stellen dat het spel een stuk gemakkelijker geworden is: met het xp-systeem level je behoorlijk snel – ook als je nooit als eerste eindigt – met de flashbacks zet je gemaakte fouten meteen weer recht en doordat het simulatiegehalte heel wat lager is, is de besturing ook een stuk meer handelbaar. Voor nieuwkomers en casual gamers is dit alles natuurlijk een plus, voor echte fans van de reeks kan het echter een teleurstelling betekenen. Het concept draait ook niet langer louter om rallying, van punt A naar punt B rijden, maar introduceert races waarin je de strijd met je tegenstanders rechtstreeks aangaat en je bijgevolg met maximaal acht rijders tegelijk het veld betreedt. Variatie is dan ook een kernwoord geworden. Verder ziet het spel er leuk uit en de gameplay zit snor, maar de uiteindelijke score die je aan dit spel toekent zal om al deze redenen enorm afhangen van je verwachtingen. Dirt 2 is namelijk echt een mijlpaal – meer arcade, minder simulatie – en die zin breekt het ook met de tradities van de reeks.

Site: http://www.dirt2game.com
Ontwikkelaar: Codemasters
Uitgever: Codemasters

Adviesprijs
62,99
Systeemvereisten
Beschikbaar voor Xbox360, Sony PS3 en PSP en Nintendo Wii.
1
2
3
4
Vorig artikelNorton 2010 is ‘lean and mean’
Volgend artikelUltradraagbare en betaalbare laptop