Racen in het donker met Shift 2

0
Need for Speed Shift 2: Unleashed

Need for Speed Shift 2: Unleashed (© ; licentie: )

We zijn het intussen al gewoon, zowat elk jaar komt er een nieuwe Need for Speed uit. Maar voegt deze zeventiende editie ook iets waardevols toe?  Volgens de makers is dit spel alvast de meest realistische racinggame ooit.

Wie de Need for Speed-reeks kent, denkt natuurlijk meteen aan uitgebouwde sportwagens en achtervolgingen door de politie. Maar het is niet voor niets dat men in dit spel de “Need for Speed” uit de titel heeft geschrapt. Met Shift2: Unleashed slaat men namelijk een compleet andere weg in. Vaarwel arcaderacer, hello racingsimulator!

Té realistisch?
En daar wringt meteen het schoentje. Het racen is zo realistisch opgevat, dat het besturen van een wagen immens moeilijk is geworden. Blijkbaar zou het met een racingstuur nog meevallen, maar met de normale controller maken beginnende gamers absoluut geen kans. Om te winnen moet je namelijk al van bij het begin de leiding weten te pakken en er bovendien in slagen die te behouden. In tegenstelling tot sommige andere games lijkt het hier alsof de AI-tegenstanders geprogrammeerd zijn om de meest geschikte lijn te volgen en een perfecte prestatie neer te zetten. Daar staat tegenover dat je zelf geen enkele fout mag maken of je onvermijdelijk tegen de muur belandt. Dat Shift 2 enkel gericht is naar doorgewinterde gamers wordt verder nog eens bevestigd door het feit dat er geen tutorials of oefenmogelijkheden zijn. Je kan in de garage weliswaar experimenteren met andere wielen, remmen, een strakkere ophanging,… maar of dat ook iets oplevert, is een andere vraag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.