Dell XPS-gamma uitgebreid met convertible, tablet en all-in-one pc

0
54
Dell kondigt drie nieuwe apparaten in de XPS-reeks: een 10-inch tablet met WindowsRT, de tabletversie van het binnenkort te verschijnen Windows 8, een 12-inch convertible tablet en ten slotte een krachtige all-in-one pc met 27-inch scherm.

Dell zal eind oktober na de lancering van Microsoft Windows 8 drie nieuwe XPS-apparaten introduceren. Geen traditionele laptop of desktop-pc, maar “computers” die optimaal gebruik maken van de vernieuwde, aanraakgevoelige Windows-interface.

Allereerst is er een 10-inch WindowsRT-tablet, de Dell XPS 10. Deze is uitgerust met een ARM-processor en wordt geleverd met een verwijderbare toetsenbord-dock.  De tablet is slechts 10mm dik. In het dock zit een extra batterij die gecombineerd met de vaste batterij in de tablet een autonomie van 20 uur zou geven, althans dat is wat Dell beweert.

dell xps10

Dell XPS 10 WindowsRT tablet (© ; licentie: )

De XPS Duo 12 is een convertible tablet en heeft dus een kantelbaar aanraakscherm dat over het vaste toetsenbord heen klapt, waardoor je van deze laptop een tablet kunt maken. Dit mechanisme lijkt sterk op dat van de eerder door ons geteste Dell Inspiron Duo (waarover we niet enthousiast waren, omdat Windows 7 niet echt goed werkt op een tablet; met Windows 8 zal dit uiteraard heel andere koek zijn).

dell xps12

Dell XPS 12 convertible (© ; licentie: )

Het 12-inch scherm ondersteunt Full HD resolutie en kan dankzij het gebruikte Corning Gorilla Glass tegen een stootje. Ook deze convertible draait WindowsRT, de versie van Windows 8 voor ARM-gebaseerde computers.

Ten slotte is er de XPS One 27, een kloeke en krachtige alles-in-een-computer in een 27-inch aanraakscherm. Deze pc heeft een Wide Quad HD-beeldscherm en hoogwaardige Infinity Premium-luidsprekers.

dell xps one 27

Dell XPS One 27 all-in-one (© ; licentie: )

De Dell XPS 10, XPS Duo 12 en XPS One 27 zijn eind oktober na de lancering van Windows 8 beschikbaar. De prijzen worden dan bekend gemaakt.

Vorig artikelBeveiligings-app en antimalware voor Android
Volgend artikelBelgische ingenieurs bouwen racewagen met behulp van 3D-printer
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.