Ook Toshiba presenteert eerste Android tablet

0
21
Toshiba Folio 100

Toshiba Folio 100 (© ; licentie: )

Ook Toshiba volgt de tablet-trend en ontwikkelde een multimedia- en internettablet dat draait op Android 2.2 en dat een 10,1-inch lcd-scherm heeft.

De Toshiba Folio 100 multimediatablet heeft een 10,1-inch (25,7 cm) capacitive multi-touch beeldscherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels. De Folio 100 is 14 mm dik is en weegt 760 gram. Het tablet biedt een breed scala aan apps en services voor mediagebruik, webbrowsing en sociaal netwerken. Het tablet is uitgerust met een SD-kaartslot, een HDMI-connector, USB 2.0, Wi-Fi (802.11 b/g/n) en Bluetooth 2.1. Ook wordt DLNA ondersteund.
Toshiba levert de Folio 100 met een aantal voorgeïnstalleerde applicaties, waaronder Opera Mobile (webbrowser), FBReader (e-boeklezer), Documents to Go (kantoorsuite), Evernote (notitieblok), Adobe Flash 10.1 en Fring, een app die in combinatie met de ingebouwde 1,3 megapixel webcam videobellen met familie en vrienden mogelijk maakt. Volgens Toshiba is de batterij van de Folio 100 goed voor zeven uur werken op een volle lading. De ‘instant-in’-functie zorgt ervoor dat je binnen dertig seconden aan de slag bent. De Folio 100 heeft een intern geheugen van 16 GB.

Beschikbaarheid
De Folio 100 wordt geleverd in een Wi-Fi-versie en een 3G-versie. De Wi-Fi-versie is vanaf eind oktober leverbaar tegen een adviesprijs van € 449. De 3G-versie zal wellicht in het eerste kwartaal van 2011 te koop zijn voor een adviesprijs van € 499.

Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelOpvallend platte 3D Blu-rayspeler van Sharp
Volgend artikelFoto’s automatisch catalogiseren en bewerken
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.