Ikea stunt na televisie en home cinema, nu ook met digitale camera

0
106
Ikea Knäppa

Ikea PS Knäppa (© ; licentie: )

“Knäppa” is natuurlijk ook Zweeds en betekent “krap, mager”. Een goede omschrijving, want het toestel is 10,5 x 6,5 cm groot, maar amper een halve centimeter dik. Het bestaat uit een dubbelgevouwen stuk karton, binnenin steekt een printplaatje met de elektronica, de ccd, de lens en een geheugenplaatje goed voor 40 foto’s. De stroom wordt geleverd door twee AAA batterijtjes die gewoon zichtbaar in een uitsparing onder de lens zitten. Aan de zijkant kan je een USB stekker uitklappen voor de verbinding met je pc.
“De goedkoopste digitale camera van de wereld”, claimt Ikea. Misschien wel, maar ze verkopen hem niet! Je kunt hem alleen winnen via een wedstrijd op de (Duitse) website van Ikea. Natuurlijk behoort dit toestel tot de categorie “gadgets”. Het zal wel een gegeerd verzamelobject worden, want voor heel Duitsland zijn er maar 150 exemplaar te winnen.

Hier het bijbehorende, nogal grappige filmpje (in het Engels). Zo wordt de zoom-functie – die er uiteraard niet opzit – gedemonstreerd door dichter bij het onderwerp te gaan staan. De beeldstabilisatie wordt bekomen door het toestelletje op de leuning van een stoel te laten rusten.

Onderstaand filmpje toont je het bijbehorend promotiefilmpje van de Uppleva tv.

Foto van Ikea
Categorieën: Hardware en software, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
Vorig artikelEerste serie Ultrabooks van Sony
Volgend artikelCompacte muzieksystemen van Bose met DAB-functionaliteit
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.