Ikea stunt na televisie en home cinema, nu ook met digitale camera

0
Enkele weken geleden fronsten we de wenkbrauwen toen we in de krant lazen dat Ikea vanaf juni 2013 in onze landen ook televisies gaat verkopen. Inmiddels bedacht de Zweedse woonwarenketen een nieuwe stunt: ze brengen (althans toch in Duitsland) nu ook een digitale camera op de markt, de Ikea Knäppa!

Ikea slaagt er telkens opnieuw in om vriend en vijand te verbazen. Met de regelmaat van de klok bieden ze (min of meer) volwaardige maaltijden aan tegen de meest onwaarschijnlijke stuntprijzen. Dat er in een grote meubelzaak als Ikea een restaurant is, lijkt ons niet onlogisch en als ze daar dan de winstmarge op nul zetten, zal dat wel kloppen – tot spijt van wie het benijdt.
Enkele weken geleden fronsten we toch de wenkbrauwen toen we in de krant lazen dat Ikea vanaf juni 2013 in onze landen ook televisies gaat verkopen. De serie heet “Uppleva”, wat zoveel als “Belevenis” in het Zweeds is. Veel details zijn nog niet bekend, maar zeker is wel dat Ikea meerdere modellen zal aanbieden met een prijskaartje vanaf ongeveer 750 euro.

Ikea Uppleva

Ikea Uppleva (© ; licentie: )

De Uppleva serie beperkt zich niet tot LED-televisies, maar omvat ook een 2.1-geluidssysteem met draadloze subwoofer, een Blu-ray-speler, een radiotuner en aansluitmogelijkheden voor een mp3-speler. Er staat weliswaar ook niet bij vermeld of deze toestellen gebruiksklaar gemonteerd dan wel volgens de Ikea filosofie in losse onderdelen worden geleverd die je dan thuis zelf in elkaar moet zetten – wegwerpsoldeerboutje meegeleverd, dat zou nog eens een verrassing zijn! Overigens maakt Ikea deze toestellen niet zelf – ze komen van de Chinese multinational TCL Multimedia.
Televisies in een meubelzaak lijkt op het eerste zicht vreemd, maar alles wel overwogen kan je toch stellen dat televisie, home cinema en luidsprekertjes intussen tot het standaard meubilair van onze woonkamers zijn gaan behoren. Het is in ieder geval te verdedigen. Intussen bedacht Ikea al een nieuwe stunt: ze brengen (althans toch in Duitsland) nu ook een digitale camera op de markt, de Ikea Knäppa!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.