Nieuwe versie van Medions Sinterklaas-desktop bij Aldi België

3
325
Op 28 maart 2012 zal je in de Belgische Aldi vestigingen tussen de gekleurde theelichtjes en de spuitbussen met schoenenontgeurder weer een stapel computerdozen van Medion aantreffen. Het etiket erboven zal “Multimedia Design PC – 499 euro” vermelden. DiskIdee gluurde al even in de doos.

Bij het lezen van het woord “Design” denken wij onwillekeurig aan iets nieuws, iets spraakmakend waarover je dan een boompje kan opzetten of het nu eleganter is dan het vorige model. Maar wanneer je in de doos kijkt, zie je daar de ouwe trouwe kast van Medion zitten. Ze is 18 x 39 x 39 cm groot en ze weegt ongeveer 9 kg. Hoogglanzend zwart met zilverkleurige accenten en bovenaan het USB 3.0-dockingstation voor de HDDrive2go super speed externe harde schijven van Medion. Belangrijker is natuurlijk wat er in die kast steekt.

Aldi Medion Akoya MD 8895 (P5350D)

Aldi Medion Akoya MD 8895 (P5350D) (© ; licentie: )

 
Processor

Het hart van deze desktop Medion Akoya MD 8895 (P5350D) is een Intel Core i5-2320 processor, een Sandy Bridge van de tweede generatie. Deze heeft vier kernen, maar is niet uitgerust met Intels Hyper-Threading Technology. Hierdoor kan hij toch maar vier taken tegelijkertijd uitvoeren. Die voert hij dan wel uit met een takt van 3.0 GHz, snelheid die zo nodig kan opgedreven worden tot 3.3 GHz dankzij Intels Turbo Boost Technology. Het interne geheugen bedraagt 6 MB smartcache. De lijst met technische details van deze processor vind je hier (bron: Intel).

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelPhilips monitor met eIPS-paneel voor extra brede kijkhoek
Volgend artikelKlassiek arcadespel besturen met je ogen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Heb de hierboven beschreven PC van de week (29 Juni 2012) in de Aldi in Duitsland gehaald hij stond daar in de aanbieding (was de laatste 400 EU).
    Wat Uw kritiek op de zogenaamde Low End kaart betreft ,ik vind hem voor huis tuin keuken gebruik zo slecht nog niet.
    Toch tamelijk snel.
    Ook de Processor met 4 x 3 GHZ is een vlotte jongen.
    Goed ik speel geen Games en doe ook niet aan zware Video bewerking.
    Maar voor wat foto bewerking en het werken met Gimp .. keurig hoor gaat alles zeer vlot.
    4 Ram geheugen DDR3 is meer als voldoende voor de doorsnee gebruiker.
    Meestal kopen de mensen een PC die toch overkill is voor datgene waar ze hem voor gebruiken.
    Ik draai hem wel met Xubuntu 12.04 LTS uitgave en die is snel ,zeer snel zelfs.
    Ben er best tevreden mee.
    Vriendelijke Groet Wanda.

    • Nou zeg, voor 400 € is dat zeker een koopje! Dat het een vlotte jongen is op Xubuntu was te verwachten, maar leuk om bevestigd te zien. Overigens ben ik het 100% met je eens dat heel wat mensen een pc kopen die eigenlijk overkill is voor het gebruik dat ze er van maken. Net zoals nogal wat mensen een auto hebben die eigenlijk te groot en te snel is of die in een veel te grote woning huizen. Langs de andere kant: beter iets dat eigenlijk véél te krachtig is en dat je op slechts een fractie van zijn potentieel gebruikt dan iets dat niet aan de verwachtingen voldoet en waar je je blauw aan gaat ergeren. Het blijft altijd een moeilijke keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.