Klassiek arcadespel besturen met je ogen

0
52
Tobii is een Zweeds bedrijf dat zich specialiseert in eyetracking-technologie. Het ontwikkelde een variant van het arcadespel Asteroids die je helemaal met de ogen bestuurt.

EyeAsteroids is het eerste spel dat je kan spelen met oogbebesturing. Je ogen worden met de Gaze interface een gamecontroller. In het spel dien je de aarde te beschermen tegen asteroïden. Je moet je blik richten naar de naderende rotsblokken om een laserstraal af te vuren en ze zo te vernietigen. De snelheid waarmee de ogen een doel kunnen kiezen ligt veel hoger dan wanneer je je handen gebruikt. Oogbesturing zorgt voor een nieuwe spelervaring waarbij er zo goed als geen tijdsverschil meer bestaat tussen het nemen van een beslissing en het overgaan tot actie.

EyeAsteroids

EyeAsteroids (© ; licentie: )

Met EyeAsteroids laat het Zweedse bedrijf ook zien dat eyetracking toekomst heeft in andere toepassingen. Mogelijk wordt met deze technologie de computermuis overbodig en hebben we op termijn ook geen toestellen met touchschermen meer nodig.

Vorig artikelNieuwe versie van Medions Sinterklaas-desktop bij Aldi België
Volgend artikelMedion tablet opnieuw verkrijgbaar bij Aldi Nederland
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.