Online ‘game’ klaagt inzetten van kindsoldaten aan

0
76
De Franstalige afdeling van Amnesty International in België lanceert het online game Battlekid. Met het game, dat je gratis kan spelen, wil Amnesty International het probleem van de kindsoldaten onder de aandacht brengen.

In Battlekid stap je als speler in de schoenen – of beter laarzen – van een 12-jarige kindsoldaat. Je kiest één van de drie conflictgebieden: Democratische Republiek Congo, Birma of Colombia en vervolgens maak je, zoals in vele andere First Person Shooter (FPS)-oorloggames, een avatar aan. Tot hier lijkt Battlekid op om het even welk game, al wordt de parodie al duidelijk door het bonusmateriaal dat je als kindsoldaat wordt aangeboden. Ga je verder, dan maakt het game je duidelijk dat “je niet met het leven van een kind speelt.”

Battlekid, niet zomaar een game

Battlekid, niet zomaar een game (© ; licentie: )


Over de hele wereld worden ongeveer 250.000 kinderen ingezet bij gewapende conflicten. Sommige kinderen zijn maar zeven jaar oud. Ze worden onder dwang ingelijfd en moeten in de eerste linies vechten. Het Franstalige game Battlekid, dat je hier kan ‘spelen’, maakt onderdeel uit van een mediacampagne waarmee mensenrechtenorganisatie Amnesty International de strijd tegen het schandalige gebruik van kindsoldaten in de verf wil zetten. Wie het spel ‘speelt’, kan helpen de boodschap te verspreiden via de sociale netwerken Facebook en Twitter.

Vorig artikelMobiele solid state drives met USB 3.0-aansluiting van Transcend
Volgend artikelMedion desktop-pc bij Aldi ook geschikt voor gamers
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.