De geschiedenis van de typografie al spelend ontdekken

0
38
Type:Rider is een videogame waarin je al spelend de geschiedenis van de typografie ontdekt en meer leert over lettertypes en belangrijke figuren zoals Gutenberg, Garamond en Bodoni.

Het typografiespel is een productie van ex nihilo en arte. Type:Rider is een platformspel dat je aan de hand van op te lossen puzzels vertelt over de vormgeving van populaire fonts, zoals Times New Roman, Helvetica, Garamond en enkele andere.

Type:Rider

Type:Rider (© ; licentie: )


Type:Rider kan je in de app stores downloaden voor iOS en Android. Het bestaat uit tien mooi vormgegeven levels die geïnspireerd zijn door de geschiedenis van de typografie. Je personage is een dubbele punt die je door de verschillende ruimtes dient te bewegen zoals een figuurtje in een platformspel. Je kan er asteriksen mee verzamelen die toegang geven tot extra informatie.

De app Type:Rider kost 2,69 euro. De vijf eerste levels van Type:Rider kan je op de website van arte gratis in je browser spelen op je pc. Hieronder kan je de trailer bekijken:

Vorig artikelStrak vormgegeven Bluetooth speakersysteem van Harman Kardon
Volgend artikelQNAP lanceert nieuwe zakelijke NAS-serie in torenmodel
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.