Acer en HTC Windows Phone 7.5 smartphones getest

0
Hoewel Google Android en Apple iOS de twee populairste mobiele besturingssystemen zijn, duiken er steeds meer Windows Phone 7 gebaseerde smartphones op. Niet alleen Nokia zet in op Windows Phone 7, maar ook HTC en Acer zien potentieel in dit jonge besturingssysteem dat zich nog volledig moet bewijzen. We zetten de HTC Radar en de Acer Allegro tegenover elkaar in een grondige test.

Enige tijd geleden bespraken we de op Windows Phone 7.5 gebaseerde HTC Titan smartphone. De interface van Windows Phone 7.5 is erg eenvoudig en minimalistisch. Toch herbergt het besturingssysteem veel functionaliteit achter de tegels ofwel ‘hubs’ op het startscherm. Een hub bundelt functies die bij elkaar horen. De applicatielijst geeft dan weer toegang tot alle apps. Microsoft biedt nieuwe apps aan via de Marketplace.

Acer Allegro M310 en HTC Radar C110e

Acer Allegro M310 en HTC Radar C110e (© ; licentie: )

 
HTC Radar

Het Taiwanese HTC bouwde een stevige reputatie op als fabrikant van mobiele telefoons. HTC wordt niet alleen gesmaakt door zakelijke gebruikers, maar ook particulieren hebben hun weg naar HTC reeds gevonden. Het bedrijf biedt een ruime keuze aan mobiele telefoons aan. Daarenboven kiest HTC steeds voor degelijke materialen, zodat de bouwkwaliteit meestal uitstekend is.

 
In de doos

Naast de HTC Radar zelf vinden we in de doos ook nog een 110 – 240V USB-netlader, een miniUSB-kabel en een stereo headset. Een snelstartgids ontbrak in ons testpakket, maar behoort wel tot het standaard verkoopspakket.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.