Nieuwe iPad met snellere processor en hoogwaardig Retina-scherm

0
29
Apple kondigt een nieuwe versie van de iPad aan. De derde generatie van Apple’s tablet heeft een snelle quad-core processor die een 9,7-inch Retina-scherm aandrijft dat een vlijmscherpe weergave biedt. Ook ondersteunt de iPad het snelle, maar hier nog niet beschikbare 4G LTE netwerk.

De Apple iPad heeft een speciaal voor Apple ontwikkelde A5X-chip met quad-core grafische processor. De tablet heeft een nieuw Retina-scherm. Het 9,7-inch LED-backlit Multi-Touch breedbeeldscherm met IPS-technologie heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels, dat zijn vier keer zoveel pixels als het scherm van de iPad 2. Ook de kleurverzadiging werd met 44 procent verhoogd. Kleuren zien er volgens Apple nog rijker, dieper en levendiger uit op de nieuwe iPad. Films kan je nu trouwens bekijken met volledige 1080p HD-resolutie.

Apple iPad (3de generatie)

Apple iPad 3 (© ; licentie: )


De iPad is uitgerust met een 5-megapixel iSight-camera. Een nieuwe beeldstabilisatiefunctie voorkomt schokkerige beelden bij het maken van video’s met het mobiele toestel. De tablet heeft de nieuwste draadloze technologie ingebouwd en je kan connecteren met de snelle datanetwerken tot 4G LTE. De opvolger van 3G is op dit ogenblik wel al in veel steden in de Verenigde Staten beschikbaar, maar hier nog niet. Indien het netwerk het ondersteunt, kan de iPad zijn dataverbinding ook delen met vijf andere toestellen om zo een persoonlijke hotspot te creëren. De laatste update van het besturingssysteem, iOS 5.1, biedt allerlei nieuwe functies en verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om foto’s in Fotostream te wissen en ondersteuning voor dicteren in het Engels, Frans, Duits en Japan.
Naast belangrijke updates van iMovie en GarageBand, introduceert Apple ook iPhoto waarmee het pakket iLife-apps voor iOS compleet is. iPhoto maakt gebruik van de Multi-Touch-functionaliteit: met eenvoudige bewegingen kan je door honderden foto’s bladeren, ze met een vingerbeweging bewerken en ze met anderen delen via iCloud. Volgens Apple is één batterijlading goed voor 10 uur tabletplezier. De nieuwe iPad meet 241,2 x 185,7 x 9,.4 mm en weegt 652 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De prijzen voor de VS werden al bekend gemaakt: De iPad zal daar verkrijgbaar zijn in zwart en wit voor een adviesprijs van $ 499 voor het model van 16 GB, $ 599 voor het model van 32 GB en $ 699 voor het model van 64 GB. Vanaf eind maart zal de iPad verkrijgbaar zijn in België en Nederland.

Foto van Apple
Website: Apple USA Website: Apple België Website: Apple Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelAcer en HTC Windows Phone 7.5 smartphones getest
Volgend artikelFull HD video draadloos streamen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.