Maak van je pc een persoonlijke cloud in drie stappen

3
125

Veiligheid
Tonido maakt gebruik van een geëncrypteerde (SSL) dataverbinding en dat is zeker noodzakelijk. Nogmaals wil ik hier (toekomstige) gebruikers ook waarschuwen voor het gebruik van eenvoudige wachtwoorden. Gebruik steeds zo complex mogelijke wachtwoorden en kies geen voor de hand liggende geheime vraag. Een complex wachtwoord bestaat uit alfanumerieke karakters, hoofd- en kleine letters en speciale tekens zoals een asterisk. Wat mij betreft mag je dan ook gerust een beetje paranoïde zijn als het aankomt op beveiliging. Hoe dan ook, de data blijft op je eigen computer aanwezig. Tonido richt zich dan ook specifiek tot gebruikers die hun data liefst niet uploaden op een third-party server.

Tonido Verkenner

Tonido Verkenner (© ; licentie: )

Conclusie
Tonido is een prima oplossing om op zeer eenvoudige wijze een persoonlijke cloud op te zetten. Op die manier is je data niet alleen beschikbaar voor jezelf, maar ook voor anderen. Dat houdt uiteraard ook een potentieel beveiligingsrisico in Let erop dat je sterke wachtwoorden gebruikt voor de administrator en dat je deze nooit, maar dan ook nooit doorgeeft aan anderen! Het benaderen van de data via de Android applicatie verliep bijzonder vlot. Streaming audio haperde nooit tijdens onze test, maar streaming video bekijken was niet mogelijk zonder haperingen. Helaas hebben we niet alle functionaliteit kunnen bespreken. Tonido is zeker de moeite waard, maar oordeel vooral zelf.

(80/100)

Adviesprijs
gratis
http://www.tonido.com/
1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelTwee-baaien NAS voor kleine en middelgrote bedrijven van Synology
Volgend artikelHigh-end hoofdtelefoon voor gebruik buitenshuis

3 REACTIES

  1. Of je koopt de Freecom SilverStore 2-Drive NAS waarin deze Tonido is geïntegreerd ! mooie oplossing om zo je eigen Private Cloud via je NAS te laten verlopen

  2. Quote “Het enige echte nadeel is dat je pc aan moet blijven staan als je Tonido wil gebruiken. ”

    Maar dat is met Pogoplug Pro toch ook zo ! Niet ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.