Maak van je pc een persoonlijke cloud in drie stappen

3
125

URL doorsturen
Je kan via Tonido eenvoudig een link doormailen naar iemand waarmee je bestanden wil delen. Je krijgt dan ook een bevestiging als de e-mail succesvol is verzonden. Wanneer je een link doorstuurt van een bestand dat publiekelijk toegankelijk is, hoef je verder niets te doen dan op “Verstuur email” te klikken. Als je echter een bestand doorstuurt waarvan je een private share hebt gemaakt, moet je ook nog de gewenste gebruiker aanduiden.

Tonido rechten toekennen

Tonido rechten toekennen (© ; licentie: )

We hebben deze functionaliteit getest en hebben vastgesteld dat de standaard doorgestuurde hyperlinks niet functioneren. Dit zie je tevens aan de vreemde tekens in de hyperlink wanneer je deze wil doormailen. Wanneer we opnieuw proberen om toegang te krijgen tot de data vanop afstand met de correcte hyperlinks, werkt alles naar behoren. De publiekelijke share geeft meteen toegang tot het gedeelde bestand en wanneer je de link naar de private share aanklikt, krijg je de vraag om in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Eenmaal ingelogd, krijg je toegang tot de bestanden die voor jou beschikbaar zijn.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelTwee-baaien NAS voor kleine en middelgrote bedrijven van Synology
Volgend artikelHigh-end hoofdtelefoon voor gebruik buitenshuis

3 REACTIES

  1. Of je koopt de Freecom SilverStore 2-Drive NAS waarin deze Tonido is geïntegreerd ! mooie oplossing om zo je eigen Private Cloud via je NAS te laten verlopen

  2. Quote “Het enige echte nadeel is dat je pc aan moet blijven staan als je Tonido wil gebruiken. ”

    Maar dat is met Pogoplug Pro toch ook zo ! Niet ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.