Maak van je pc een persoonlijke cloud in drie stappen

3
122
Cloud computing is op korte tijd erg populair geworden. Het delen van bestanden is eenvoudiger dan ooit dankzij allerhande ‘Personal Cloud’ oplossingen. Een goed voorbeeld is de onlangs besproken Pogoplug Pro van Cloud Engines. Tonido dat we hier bespreken biedt ongeveer dezelfde dienstverlening. Naast de aangekondigde TonidoPlug² kan je echter ook gebruikmaken van de gratis Tonido software om een persoonlijke cloud te creëren en te onderhouden. Een test!

Een persoonlijke cloud biedt veel voordelen. Je bent niet langer gebonden aan je werkplek om toegang te krijgen tot je persoonlijke data. Daarnaast kan je ook eenvoudig vrienden, collega’s of wie je ook maar wil toegang geven tot bestanden die je wil delen. Bovendien krijg je toegang tot al je persoonlijke data via mobiele toestellen als smartphones en tablets. Toch houdt een persoonlijke cloud ook een belangrijk beveiligingsrisico in. Een betrouwbare en goed beveiligde service is een absolute vereiste!

Doel
Tonido is een combinatie van software en een service die compatibel is met Windows, Linux en Mac. De software laat toe om op eenvoudige wijze data te delen die aanwezig is op je pc. Je systeem gaat dus dienst doen als server, want alle data blijft lokaal op jouw systeem bewaard. De Tonido service zorgt ervoor dat je vanop afstand de data op je systeem kan benaderen door in je browser een persoonlijk url in te voeren. De url kan bijvoorbeeld zijn: “http://dtl.tonidoid.com”. Je hoeft zelf geen port-forwarding, etcetera te configureren. Een kind kan de was doen!

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelTwee-baaien NAS voor kleine en middelgrote bedrijven van Synology
Volgend artikelHigh-end hoofdtelefoon voor gebruik buitenshuis

3 REACTIES

  1. Of je koopt de Freecom SilverStore 2-Drive NAS waarin deze Tonido is geïntegreerd ! mooie oplossing om zo je eigen Private Cloud via je NAS te laten verlopen

  2. Quote “Het enige echte nadeel is dat je pc aan moet blijven staan als je Tonido wil gebruiken. ”

    Maar dat is met Pogoplug Pro toch ook zo ! Niet ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.