HP ProBook 6560b en HP EliteBook 8560p review

Stevige, goed presterende zakelijke laptops van HP

0
HP ProBook6560b en EliteBook 8560p

HP ProBook6560b en EliteBook 8560p (© ; licentie: )

Zakelijke gebruikers zijn doorgaans veel onderweg. Een stevige, performante notebook is dan ook geen overbodige luxe. HP beschikt over een uitgebreid IT-gamma ter ondersteuning van zakelijke gebruikers in KMO’s/MKB’s en grote ondernemingen. We ontvingen van HP twee zakelijke laptops: de HP ProBook 6560b en de HP EliteBook 8560p. We besteden in deze review vooral aandacht aan enkele belangrijke aspecten voor de zakelijke gebruiker.

Een zakelijke notebook dient vooral duurzaam te zijn, zonder franjes. Verder is de connectiviteit een belangrijk aspect. Een DB-9 seriële aansluiting tref je bijvoorbeeld nauwelijks nog aan op hedendaagse laptops, maar kan in een zakelijke of wetenschappelijke omgeving toch van pas komen. Op zakelijke notebooks zit ze daarom soms toch nog. Een ander belangrijk aspect is autonomie. De levensduur van de batterij is erg belangrijk als je veel op de baan bent. En last but not least is natuurlijk de performantie van groot belang, want time is money.

HP ProBook 6560b

Design
Bij de ProBook 6560b valt meteen de solide afwerking op. De notebook is uitgevoerd in bruine / bronsachtige kleur en de onderzijde in mat zwart. De verstevigde aluminium cover biedt een goede bescherming voor het lcd-scherm. Ook een deel van de met magnesium versterkte ABS-behuizing is uitgevoerd in dezelfde afwerking. Opvallend aanwezig is het zilverkleurige HP-logo.
Wanneer we de notebook openklappen, zien we een volwaardig toetsenbord met een apart numeriek klavier. Ons testexemplaar was een qwerty-uitvoering, maar uiteraard is de notebook ook verkrijgbaar met een azerty-klavier. Op het klavier hebben we slechts één punt van kritiek en dat is op de boven/onder pijltjestoetsen. Deze zijn te klein uitgevoerd om er comfortabel mee te kunnen werken. Verder biedt het klavier een goede aanslag en beschikt het over alle noodzakelijke toetsen. Sommige toetsen beschikken over een tweede functie die je kan activeren met de functietoets (Fn).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.