Stevige, goed presterende zakelijke laptops van HP

0
588

HP EliteBook 8560p

HP EliteBook 8560p

HP EliteBook 8560p (© ; licentie: )

Design
Het eerste wat opvalt wanneer we de HP EliteBook 8560p bekijken, is het chassis. De schermcover is net als bij de ProBook 6560b uitgevoerd in aluminium. Voor de EliteBook 8560p koos HP echter voor een zilvergrijze aluminium afwerking. Dat zorgt niet alleen voor een nog solidere uistraling en goede bescherming van het 15,6” lcd-scherm, maar geeft de notebook ook een duurder uitzicht. HP heeft kennelijk hetzelfde chassis gebruikt voor de EliteBook 8560p en de ProBook 6560b. Ook hier is het HP-logo opvallend aanwezig.
Wanneer we de notebook openklappen, zien we wederom een volwaardig toetsenbord met een apart numeriek klavier. Ons testexemplaar van de EliteBook 8560p is een azerty-uitvoering. Punt van kritiek is hier helaas ook weer het te kleine formaat van de boven/onder pijltjestoetsen. De aanslag van het klavier is goed en alle noodzakelijke toetsen zijn voorzien. De gekende functietoets (Fn) waarmee je extra functies op toetsen kan activeren, is uiteraard ook voorzien op de EliteBook 8560p. Omdat hetzelfde chassis werd gebruikt als bij de ProBook 6560b, zijn de knoppen boven het toetsenbord bijna identiek bij de EliteBook 8560p (links: aan/uit, rechts: wireless, internet, dempen en calculator). De aan/uit-knop is dit keer geen ronde, maar een rechthoekige uitvoering.
Het grootste uiterlijke verschil zit hem in het touchpad. De EliteBook 8560p is immers uitgerust met een ‘Pointstick’ (het van IBM gekende bolletje in het midden van het toetsenbord). Om hiermee comfortabel te werken werden ook twee extra ‘Pointstick-knoppen’ opgenomen boven het touchpad. Onder het touchpad zijn uiteraard ook de twee standaard muisknoppen voorzien. Eenmaal je de ‘Pointstick’ onder de knie hebt, zou je hiermee sneller moeten kunnen werken dan met een conventioneel touchpad. Rechts van het touchpad is wederom een vingerafdruklezer geïntegreerd.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelVideo’s bekijken en vlot scrollen op een e-readerscherm
Volgend artikelNieuw model in Sony’s NEX-serie camera’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.