Krachtige rekenmachine voor wiskundige bollebozen

0
271

Super-rekenmachine
Maar wist je ook dat Microsoft nog een derde rekenmachine, met nog veel meer mogelijkheden aanbiedt? Deze wordt niet standaard mee geïnstalleerd met het besturingssysteem, je moet ze eerst downloaden van de Microsoft website (Download MS Mathematics 4.0) en installeren. Het is wel gratis! Let op dat je de juiste versie downloadt, want er bestaat in een 32 bit- en een 64 bit-versie. Om de verwarring wat groter te maken, heet de 64 bit-versie weliswaar MSetup_x64.exe, maar de naam van de 32 bit-versie is MSetup_x86.exe.

Kies de juiste versie!

Kies de juiste versie! (© ; licentie: )

Je kunt ook de taal kiezen, tenminste: dat lijkt toch zo. Kies je voor Nederlands, dan wordt de download-pagina weliswaar Nederlands, maar het programma zelf is en blijft in het Engels!

Wiskundehulp
Een echt nieuw programma is Mathematics 4.0 niet. De voorganger heette nog Microsoft Math 3.0 en dateert toch al van mei 2007. Toen moest je nog 20 $ spenderen voor een productsleutel om het programma te activeren. Sinds begin 2011 staat de nieuwste versie als freeware onder de nieuwe naam ter beschikking.
De installatie verloopt probleemloos, een paar keer klikken dat je akkoord gaat met eigenlijk-leest-niemand-waarmee en klaar is Kees.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelAndroid 3.0 tablets van Asus met optionele toetsenborden
Volgend artikelStil kleintje laserprint in zwartwit
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.