Regisseer je eigen 3D-films

0
80

De tweede serie ‘Ervaren ‘ (klasse 4) zijn geheugenkaartjes geschikt voor gebruik met compactcamera’s en camcorders. De kaartjes bieden volgens Sony een leessnelheid tot 15 MB/s en zouden bovendien robuust zijn. De laatste serie zijn de ‘High Speed’ kaartjes met leessnelheden tot 22 MB/s. Deze ‘Expert ‘ (klasse 10) kaartjes zijn perfect geschikt voor opname van Full HD-video, burstopnamen en 3D-beeldverwerking. Bij de twee laatste reeksen stelt Sony twee softwaredownloads ter beschikking: x-Pict Story en File Rescue. Wij ontvingen dus een kaartje van Expert – klasse 10 serie met een opslagcapaciteit van 16GB. Je krijgt bovendien vijf jaar productgarantie op dit kaartje! De HDR-TD10 beschikt bovendien ook nog over 64 GB intern geheugen. Je moet wel zelf in de instellingen aangeven of je het interne geheugen of een geheugenkaart wenst te gebruiken.

Sensor
De Sony HDR-TD10 is uitgerust met een dubbele G-lens met 10x optische zoom in 3D en 12x in 2D. De dubbele Exmor R CMOS-sensors type ¼ moeten instaan voor gedetailleerde videobeelden met verminderde beeldruis, zelfs in omstandigheden met weinig licht. Voor de snelle en nauwkeurige verwerking van de beelden doet de HDR-TD10 beroep op twee BIONZ-processoren. Bij de eerder besproken Sony NEX-VG10E was het resultaat met de Exmor-sensor verbluffend. Dat is hier niet anders. De HDR-TD10 beschikt over Optical Steadyshot met Active Mode. Dankzij deze bewegingscorrigerende technologie ben je in staat om stabiele, vloeiende video’s op te nemen terwijl je beweegt en in- of uitzoomt. Dankzij de afzonderlijke lenzen, sensors en processoren kan je voor elk oog 1920 x 1080 HD-video vastleggen, wat resulteert in Full HD 3D-opnames. De volledige specificatielijst kan je hier terugvinden.

Gebruikersinterface
De Sony HDR-TD10 laat zich erg vlot bedienen dankzij een intuïtieve user interface. De op het toestel aanwezige knopjes en het aanraakscherm vullen elkaar perfect aan. In fotomodus kan je bijvoorbeeld via de menu-knop op het aanraakscherm allerlei instellingen (manueel) aanpassen. We denken daarbij aan de witbalans, scherpstelling, sluitertijd, etcetera. Het aanraakscherm reageert bovendien zeer accuraat. Om dit toestel te bedienen hoef je niet perse de handleiding door te nemen. Alles wijst zichzelf meestal uit en mocht iets niet meteen duidelijk zijn, kan je uiteraard nog altijd de handleiding doornemen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelArchos verbetert Windows 7 tablet
Volgend artikelBestanden veilig opslaan en synchroniseren via het internet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.