Regisseer je eigen 3D-films

0
80

De linkerzijde biedt plaats aan het 3,5” Xtra Fine LCD 3D-scherm (1.229.000 pixels). Achter het scherm zijn een aantal bedieningsknopjes aangebracht en kan je het SD / Memory Stick PRO Duo kaartsleufje terugvinden. De achterzijde vormt de thuisbasis voor een 3,5 mm microfoon- en hoofdtelefoonaansluiting, de hdmi-uitgang en de audio/video-uitgang. Verder zien we hier de statuslampjes, een modus-knopje en een schakelaar om te switchen tussen 2D en 3D modus. De meeste plaats wordt echter in beslag genomen door het batterijcompartiment. De bovenzijde biedt dan weer plaats aan een accessoireschoentje waarop je accessoires als lampen en microfoons kunt  plaatsen. Verder vinden we hier de zoom-knop en de shutter-knop om gewone foto’s te maken.  Rechts op de plaats waar je duim kan rusten, vinden we uiteraard de knop waarmee je de opname start en beëindigt. Tot slot is er de usb- en DC-aansluiting achter een klepje op de rechterzijde. Dankzij de handstrap ligt het toestel comfortabel in je handpalm.

Ingebruikname
Voordat je de camera in gebruik kan nemen, moet je natuurlijk eerst de batterij opladen. We plaatsen de batterij in het daarvoor voorziene compartiment. Vervolgens sluiten we de netspanningadapter aan op de HDR-TD10 en pluggen deze in een vrij stopcontact. De volgende dag, wanneer de batterij volledig is opgeladen, openen we het aanraakscherm. Bij het openklappen van het scherm, schakelt de camcorder meteen in. Tot slot plaatsen we de 16 GB Sony SDHC-kaart in de camcorder en zijn we klaar om de HDR-TD10 in gebruik te nemen.

Sony SDHC Series

Sony SDHC Series (© ; licentie: )

Sony SDHC kaartjes
Sony leverde bij de HDR-TD10 camcorder een SF-16NX SDHC-geheugenkaart en dat is geen toeval. Sony ondersteunt sinds 2010 ook SD-kaartjes en introduceerde een eigen gamma SD- en microSD-geheugenkaarten. Recent testten we nog een exemplaar van Sony’s topgamma. We onderscheiden bij Sony drie reeksen SDHC-geheugenkaartjes. De ‘Essentieel’ serie SD-kaartjes zijn algemeen inzetbaar voor uiteenlopende toepassingen. Ze zijn onder andere geschikt voor gebruik in instapmodellen digitale camera’s en camcorders.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelArchos verbetert Windows 7 tablet
Volgend artikelBestanden veilig opslaan en synchroniseren via het internet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.