Full HD mediaspeler met ingebouwde 2,5-inch harde schijf

0
41
Apacer AL720

Apacer AL720 (© ; licentie: )

Apacer introduceert de AL720 Full HD mediaplayer met ingebouwde 2,5-inch SATA II harde schijf van 500 GB. De Apacer AL720 is plat en licht en dus overal meeneembaar. Net zoals zijn voorganger de AL670 ondersteunt deze mediaspeler de meest voorkomende bestandsformaten, DTS audio en BiTorrent downloads.

De Apacer AL720 weegt slechts 335 gram en is maar 3,5 cm hoog. Je kunt hem dus overal gemakkelijk meenemen. Apacer spreekt van “een theater in je zak”. Toch ondersteunt deze kleine mediaspeler 1080p Full HD video en DTS audio. Je kunt hem via zijn ingebouwde HDMI-, Component- en Composiet-video- en analoge en optische digitale audio-aansluitingen overal op aansluiten. Naast de ingebouwde 2,5-inch SATA II-harde schijf met een capaciteit van 500 GB heeft de AL720 ook een USB 2.0-aansluiting voor een externe harde schijf of kaartlezer. De schijven mogen naar keuze geformatteerd zijn in FAT32, NTFS of HFS+.
Op de USB-poort kun je ook een optionele WiFi-stick aansluiten zodat je deze mediaspeler ook draadloos via het netwerk kunt aanspreken. De AL720 heeft echter geen gewone Ethernet-aansluiting. Standaard kun je dus alleen audio en video streamen van de ingebouwde harde schijf.

Ondersteunde formaten en bediening
Deze mediaspeler ondersteunt heel wat bestandsformaten: MPEG1, MPEG2, MPEG4, WMV, FLV, MKV, RealVideo, M2TS en MOV video-; MP3, WAV, WMA, AAC, AC3, FLAC en OGG audio-; en JPEG, BMP, GIF, TIFF, en PNG fotoformaten en IDX, SUB, SRT, SSA, SUB en SMI ondertitelformaten. De AL670 heeft geen Blu-ray optische drive, maar de speler kan wel overweg met een m2ts-bestand, dezelfde beeld- en geluidscontainer gebruikt voor Blu-ray-video’s.
De grafische interface geeft je via een hotkey op de afstandsbediening onmiddellijk toegang tot het Film-Muziek-Foto-menu. Met My Favorite kun je jouw favoriete items in één keer starten. Via de Slideshow-toets start je een automatische diavoorstelling met zelfgekozen achtergrondmuziek.

Verkrijgbaarheid en prijs
Tijdens de introductieperiode van 18 januari tot 28 februari 2011 ontvangt elke aankoper van de Apacer Media Player AL720 een gratis draagtas voor het apparaat. De AL720 met 500 GB harde schijf kost 180 euro.

Video
Onderstaande video toont een demonstratie van de Apacer AL670 en AL720 en werd gefilm op Computex 2010:

Foto van Apacer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSnelle dual-band router van Linksys
Volgend artikelEen halve eeuw gamen in vier minuten
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.