Platte en lichte monitor met Full HD-resolutie

0
222

Aansluitingen
Naast een 3,5mm geluidsaansluiting heeft deze monitor drie videoaansluitingen: vga d-sub, hdmi en dvi. Je kunt die alledrie tegelijk aansluiten en het gewenste beeld kiezen via de tiptoets aan de voorkant. De voeding is een extern blokje. Op de plaats waar de aansluitingen steken, is de monitor wel merkelijk dikker dan aan de randen.

Bediening
Je bedient deze monitor met behulp van zes kleine tiptoetsen die zich op de onderkant van de schermrand aan de rechterkant van het scherm bevinden. Kleine merktekens op de voorkant van de voor de rest egaal zwarte schermrand laten je de locatie van de tiptoetsen snel terugvinden. Naast de aan/uitknop zijn er vijf menu-toetsen. Daarmee bedien je het OSD-menu, dat overigens geen Nederlands spreekt, wat toch een gemiste kans is.

Beeldkwaliteit
We zijn tevreden over de subjectieve beeldkwaliteit. Het contrast is er groot, de zwartweergave uitstekend en letters zijn gestoken scherp op een witte achtergrond. Het scherm is ook voldoende scherm om twee bijna-A4 pagina’s naast elkaar weer te geven, waarbij de letters toch nog goed leesbaar blijven.

LG FLATRON E2260 calibratierapport 6500K

LG FLATRON E2260 calibratierapport 6500K (© ; licentie: )

We hebben ook een objectieve meting van het scherm uitgevoerd met behulp van een LaCie BlueEye Pro calibrator. We kozen daarbij een voor multimediatoepassingen geëigende kleurwarmte van 6500 K, een gamma van 2,0 en een voor onze werkomgeving noodzakelijke lichtsterkte van 100 cd/m2. Daarbij slaagden we erin het scherm redelijk perfect af te regelen voor onze werkomgeving. De meeste kleuren konden we zeer natuurgetrouw instellen (Delta-E van 0,7 gemiddeld); alleen blauw bleek wat moeilijker om correct af te stellen en kregen we nooit helemaal juist (Delta-E van 2,3). Maar dat zijn al met al toch erg goede resultaten voor een monitor uit deze prijsklasse.

1
2
3
Vorig artikelDunne led-monitor van Philips heeft strak design
Volgend artikelSupportvragen oplossen met Google
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.