BitDefender beschermt Facebook-privacy met app

0
141

Ik kies in de privacy-instellingen van Facebook de optie ‘Iedereen’. BitDefender safego testresultaatDaarna start ik safego opnieuw. Je vindt de app overigens terug in het Facebook-nieuwsoverzicht in de linkerkolom op je startpagina. Ik klik op ‘Doublecheck’. BitDefender safego scant nu ook de items en links op mijn profiel. Het vindt nog steeds geen problemen. Ook de privacy-meter blijft op 100% staan, terwijl mijn persoonlijke gegevens nu toch voor iedereen zichtbaar zijn. Ik probeer het ook nog eens even met de aanbevolen privacyinstellingen van Facebook zelf. Die aanbevolen instellingen zijn wat mij betreft niet streng genoeg, maar ook hier heeft safego geen problemen mee: de meter blijft op 100% staan.

Prestaties
Het gaat hier weliswaar om een bètaversie, maar het privacy-onderdeel van safego lijkt mij niet te werken. Als het wel werkt, dan werkt het niet goed genoeg, want het is veel te laks. Persoonlijk raden we je aan je privacy-instellingen op ‘Alleen vrienden’ te zetten, met een beperkt aantal uitzonderingen (zoals ‘Berichten van mij’ instellen op ‘Vrienden van vrienden’ of eventueel op ‘Iedereen’). Dit zou ook de aanbevolen instelling van safego moeten zijn. ‘Iedereen’ is helemaal onaanvaardbaar en ‘Aanbevolen’ wat ons betreft ook, maar in beide gevallen geeft safego geen kik.

Conclusie
BitDefender safego is nog niet volledig af, we stellen ons eindoordeel daarom nog wat uit. De app lijkt nuttig, als ze tenminste wat strenger je privacy-instellingen zou controleren. We komen hier zeker nog op terug zodra de definitieve versie uitkomt. Ondertussen kun je je Facebook privacy-instellingen maar beter manueel controleren en zo streng mogelijk instellen. Kies minstens de ‘Aanbevolen’ instellingen van Facebook, of beter nog ‘Alleen vrienden’.
Adviesprijs
gratis.
Foto van BitDefender
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare navigatietoestellen van Navigon
Volgend artikelZeven innovatieve storage-technologieën voor 2011
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.