BitDefender beschermt Facebook-privacy met app

0
140

BitDefender safego Logo

De Duitse beveiligingsspecialist BitDefender pakt uit met de bètaversie van safego, een app die je Facebook-account analyseert om te kijken of je niet te veel persoonlijke informatie vrijgeeft aan vreemden. Later zal safego ook geschikt gemaakt worden voor andere sociale netwerken. Wij hebben de bètaversie losgelaten op onze Facebook-account.

BitDefender safego controleert de vertrouwelijkheidsniveaus die de gebruiker ingesteld heeft op zijn of haar Facebook-account. De app bekijkt welke informatie toegankelijk is voor vreemden. Ook worden de ‘wall’, de mailbox en de geplaatste commentaren van de gebruiker onderzocht op eventuele kwaadaardige links en corrupte inhoud zoals video’s en foto’s.

Installatie
BitDefender safego is volgens het persbericht beschikbaar op www.bitdefender.com/safego, maar die link werkte bij ons niet. We werden telkens automatisch terugverwezen naar de Nederlandse website van BitDefender. Geen nood, want je kunt de app ook direct in Facebook installeren. Open je account en tik ‘safego’ in het zoekvenster van Facebook, of surf direct naar http://apps.facebook.com/bd-safego.

BitDefender safego Facebook-app

BitDefender safego Facebook-app (© ; licentie: )

De uitleg over de app is voorlopig nog volledig Engelstalig.  Klik op de knop ‘Okidokey …’. Vervolgens moet je de app toestemming geven om je persoonlijke informatie op Facebook te openen. BitDefender safego krijgt permanent toegang tot je algemene gegevens en berichten in je nieuwsoverzicht.

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare navigatietoestellen van Navigon
Volgend artikelZeven innovatieve storage-technologieën voor 2011
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.