3D in de huiskamer de moeite waard?

1
77

Design
Sony heeft veel aandacht besteed aan het design van de LX900. Het toestel moest niet alleen mooi zijn als het is ingeschakeld, maar ook als hij uitstaat. De LX900 heeft aan de voorzijde geen schermrand. De hele voorzijde lijkt een zwarte, effen glasplaat zonder randen wanneer het toestel uitstaat. Opvallend aanwezig is het Sony logo dat oplicht wanneer je het toestel aanzet. Verder zien we onder het logo van Sony de camera voor gezichts- en bewegingsherkenning. Verder zijn linksonder nog de statuslampjes en IR-oogjes aanwezig. Onder het scherm zien we een fijn glanzend, zilverkleurig biesje. Daaronder is een aluminium afwerking van de schermrand voorzien. Omdat de LX900 een edge led-versie is, kon de tv erg slank worden uitgevoerd. De rechterzijde biedt plaats aan de energy saving switch en de bedieningsknoppen terwijl de linkerzijde een heleboel aansluitingen herbergt.

De hele voorzijde lijkt een zwarte, effen glasplaat zonder randen wanneer het toestel uitstaat

De hele voorzijde lijkt een zwarte, effen glasplaat zonder randen wanneer het toestel uitstaat (© ; licentie: )

Kenmerkend aan het Monolithic design is de strakke vormgeving en de mogelijkheid om de tv desgewenst 6° te kantelen. Dit moet volgens Sony zorgen voor een optimaal kijkcomfort op een laag meubel. De standaardvoet van de LX900 heeft een voorziening tegen omvallen. Dit is noodzakelijk wanneer er kleine kinderen in de buurt van de tv komen. Helaas levert Sony de schroefjes en een stukje kabel niet mee, zodat je dit zelf nog moet aanschaffen. Ook aan kabelmanagement heeft Sony de nodige aandacht besteed. Zo kan je alle aansluitingen op de achterzijde afdekken met plaatjes, zodat het achter de tv geen rommeltje van draden wordt.

Afstandsbediening LX900
De RM-ED030 afstandsbediening van de LX900 is een stevige, strak vormgegeven afstandsbediening die redelijk groot is uitgevallen (en dat hoeft niet negatief te zijn). De achterzijde en zijkanten zijn uitgevoerd in een glanzende, zwarte afwerking met fijne rastertjes in, zodat de afstandsbediening niet snel uit je hand zal schuiven. Erg opvallend, maar vooral handig is de aan/uit-schakelaar op de achterzijde waarmee je de tv kan in- en uitschakelen. De voorzijde is uitgevoerd in een matte, zwarte afwerking.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelDesignlaptop voor de audiofiel
Volgend artikelMini-geheugenkaartje met maxi-capaciteit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.