Windows-client voor chatten en sociale netwerken

0
81
Digsby Logo

Digsby (© ; licentie: )

Digsby is een Windows-programma waarmee je al je e-mail, sociale netwerken en chatnetwerken in één compacte interface kunt onderbrengen. Je bent uiteraard niet verplicht alle mogelijkheden tegelijk te gebruiken. Digsby functioneert ook perfect als alleenstaand chatprogramma of als waarschuwingsprogramma voor nieuwe e-mail. Wij hebben het getest.

Digsby is een gratis clientprogramma voor instant messaging (IM of chat), e-mail en sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn en Twitter. Al je vrienden of buddy’s worden ondergebracht in een compacte balk die je aan de zijkant van je scherm plaatst en eventueel automatisch verdwijnt als je er niet mee bezig bent. Daarnaast kun je pictogrammen voor je e-mails en sociale netwerken in de Windows-taakbalk plaatsen, zodat je in een oogopslag ziet of er een nieuw bericht is. Het is ook mogelijk allerlei waarschuwingen in te stellen voor nieuwe gebeurtenissen.

Ondersteunde netwerken en protocollen
Digsby ondersteunt de IM (chat)-protocollen AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber, MySpace en Facebook Chat. Het ondersteunt ook XMPP, wat staat voor ‘eXtensible Messaging and Presence Protocol’. Dat chatprotocol wordt niet alleen door Jabber maar ook intern door veel bedrijfsnetwerken gebruikt. Op het gebied van sociale netwerken worden Facebook, LinkedIn, MySpace en Twitter ondersteund. Voor wat betreft e-mail kun je werken met GoogleMail, Windows Live Mail, Yahoo Mail, AIM Mail, IMAP, POP en SMTP. Zelfs SMS wordt ondersteund. Je bent uiteraard niet verplicht alle mogelijkheden te benutten. Digsby kun je ook perfect alleen als chat-client gebruiken.

1
2
3
4
Vorig artikelLaptopstandaard Note-X is mooi en ergonomisch
Volgend artikelLigt dankzij internet onleefbare maatschappij in verschiet?
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.