Compacte powerline stekker

6
137
Hercules ePlug 200 Mini PLC adapter

Hercules ePlug 200 Mini PLC adapter (© ; licentie: )

Hercules pakt uit met de kleinste powerline adapter op de markt. Met de Hercules ePlug 200 Mini powerline of homeplug stekker kun je netwerken via het gewone stroomnet.

De Hercules ePlug 200 Mini powerline adapter is 9 cm hoog en 5 cm breed en daarmee nog iets kleiner dan de recent door ons geteste devolo dLAN AVmini. De ePlug 200 Mini biedt snelheden tot 200 Mbit/s, althans in theorie, want in de praktijk haal je met al dit soort adapters lagere doorvoersnelheden. Hoe de ePlug 200 Mini in de praktijk presteert zullen we je pas kunnen vertellen als we hem hebben getest. In de standby-stand verbruikt de ePlug 200 Mini de helft minder stroom en blijft het verbruik onder 1 Watt. Dit laatste is trouwens ook voorgeschreven door de nieuwe Europese ErP-richtlijn (Energy related Products). Koppelen kun je twee of meer adapters via een drukknop op de buitenkant of met behulp van de ePlug Station-software die je kunt downloaden van de Hercules-website. De verbinding is versleuteld. Een adapter kost € 59,99; een doos met twee adapters kost € 99,90.

Foto van Hercules
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelVerlengkabel voor USB 2.0 apparaten
Volgend artikelLuidspreker met THX certificatie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

6 REACTIES

  1. Beetje naast de kwestie maar op goed geluk vraag ik het toch :).

    Weet jij of twee powerlan verbindingen naast elkaar kunnen bestaan?

    Mijn kabelmodem staat in de garage, dan moet ik rechtstreeks van kabelmodem naar digicorder met twee powerlans. De digicorder mag niet achter de firewall van de router staan dus de router komt naast de digicorder te staan. Draadloos is niet mogelijk dus moet ik met twee andere powerlans met de desktop boven verbinding maken. Beide powerlan verbindingen hebben een andere netwerk naam en dus andere versleuteling zodat ze elkaar niet zien. Toch hebben beide verbindingen last van elkaar. De juiste reden weet ik nog niet, mss heb jij een idee?

    • Ik heb thuis mijn digicorders verbonden via een powerlan en heb daarnaast een tweede powerlan voor andere apparatuur, allemaal over hetzelfde electriciteitsnet, en dat werkt. Het is devolo apparatuur. Je moet gewoon twee aparte wachtwoorden instellen voor de powerlanapparaten op elk netwerk. Die communiceren dan uitsluitend met elkaar. Of het elkaar stoort en/of vertraagt heb ik nooit gemeten. Het werkt in elk geval.

      • Even verduidelijken dat ik voor de digicorders oudere ‘blauwe’ eerste generatie stekkers gebruik van devolo (was dat 50 Mbit/s geadverteerd? ik herinner me het niet) en voor het andere netwerk de nieuwere generatie 200 mbit/s ivoorwitte stekkers. Misschien dat het daarom bij mij niet stoort? Uiteindelijk gaat er geen multimedia over die digicorderverbinding en is dat alleen maar voor de interactiviteit, programmainformatie en abonnementscontrole, dus de snelheid van de verbinding is daar niet zo belangrijk.

        • Ik heb twee paren met dezelfde snelheid (~80 Mbps) maar niet van hetzelfde merk. Ik merk dat rechtsreeks op de router een snelheid van 10 Mbps wordt gehaald, de desktop haalt maximaal 1,5 Mbps. Op een of andere manier storen ze elkaar wel degelijk. Als je een film bestelt dan gebruik je wel degelijk redelijk wat bandbreedte maar dat loopt vlotjes bij mij.

  2. Beste Jozef,

    Ik zag ergens een commentaar op internet dat powerlan devices kanker verwekkend zouden zijn (waarschijnlijk door de ether vervuiling) en dat de 200 Mbps adapters de radio storen? Klopt dit of is het een broodje aap verhaal?

    • Tja, ook hier is er sprake van elektromagnetische straling en er is al lang discussie over gezondheidseffecten daarvan: wifi, gsm, bluetooth, homeplug… we krijgen natuurlijk steeds meer van die apparaten in huis. Er zijn in elk geval geen wetenschappelijke bewijzen voor een negatief effect, maar het onderzoek loopt nog. Zo is er een langdurige studie opgestart over het effect van elektromagnetische straling over langere termijnen, maar het kan nog jaren duren eer de resultaten daarvan bekend zijn (International cohort study on mobile communications (COSMOS)). Storingen op de radio heb ik tijdens mijn testen nog niet meegemaakt. Zou normaal gezien niet mogen in goed afgeschermde apparatuur (misschien dat het wel gebeurt bij goedkopere brol uit het Verre Oosten?).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.