Instapmodel D-SLR-camera van Nikon kan Full HD video opnemen

1
31
Nikon D3100

Nikon D3100 (© ; licentie: )

Nikon heeft de D3100 camera ontworpen met nieuwkomers op het gebied van fotografie met digitale spiegelreflexcamera’s in gedachten.

Voor beginnende fotografen biedt de D3100 naast een reeks automatische instellingen ook een hulpstand waarmee je voorbeelden kunt bekijken van hetgeen je kunt bereiken met bepaalde instellingen, bijvoorbeeld als je de sluitertijd of het diafragma aanpast. De nieuwe D-SLR-camera van Nikon heeft een nieuw ontwikkelde 14,2 megapixel CMOS beeldsensor en ook de nieuwe Expeed 2 beeldprocessor. De D3100 is Nikon’s kleinste digitale spiegelreflexcamera met het laagste gewicht. De camera biedt een lichtgevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 3200 (uitbreidbaar tot tot ISO 12800) en een 11-punts autofocussysteem. Met de filmopnameknop kun je op de D3100 snel overschakelen op de videostand en met de D-Movie-functie kun je HD-filmclips (1920 x 1080) met 24 beelden per seconde en met geluid opnemen. De D3100 heeft een HDMI aansluiting om de camera rechtstreeks aan te sluiten op een HD-televisie. Het 3-inch (7,5 cm) grote lcd-scherm biedt Livebeeld met automatische scènekeuzeknop: hiermee kun je gemakkelijk de compositie van beelden samenstellen op het scherm. Met de AF-F mode is het mogelijk het onderwerp continu scherpgesteld te houden zonder dat je de ontspanknop ingedrukt dient te houden. De D3100 heeft ook ingebouwde bewerkingsfuncties zoals als Rode-ogencorrectie en Snel retoucheren, evenals een reeks filtereffecten. Met Picture Controls kun je vóór de opname het uiterlijk en de sfeer van de foto’s instellen. Je hebt de keuze uit zes instellingen: Standaard, Levendig, Neutraal, Monochroom, Portret en Landschap.

Prijs en beschikbaarheid
De Nikon D3100 heeft een adviesprijs van € 599 met de 18-55mm VR lens.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraadloos toetsenbord met achtergrondverlichting
Volgend artikelBestanden altijd synchroon met online opslagoplossing
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.