Bestanden extern opslaan en organiseren

0
67
Freecom Mobile Drive CLS

Freecom Mobile Drive CLS (© ; licentie: )

Met de toename van bestanden die mensen willen bewaren, wordt het steeds vaker een zoektocht om dat ene bestand terug te vinden. Freecom komt met een nieuw concept voor het verzamelen en ordenen van gegevens op meerdere externe harde schijven.

Het Mobile Drive CLS concept van Freecom roept herinneringen op aan de manier waarop vroeger floppydisks werden gebruikt. Het systeem maakt gebruik van compacte, 2,5-inch externe harde schijven die je kunt voorzien van een label dat overeenkomt met de inhoud op de schijf. CLS staat voor ‘Collect, Label & Store’; oftewel verzamelen, labelen en opslaan. Je kunt met het systeem gegevens sorteren en archiveren op verschillende schijven die je kan categoriseren met een set van acht gekleurde, aanpasbare labels. De Mobile Drive CLS is ontworpen in samenwerking met de Belgische ontwerper Sylvain Willenz en heeft veel kenmerken van de Mobile Drive XXS van Freecom. De mobiele harde schijf meet 10,9 x 7,9 x 1,3 cm. Ze krijgt stroom via de usb-verbinding. Freecom voorziet ook een als optie verkrijgbare usb-dock met drie poorten. Zo kun je meerdere schijven tegelijk op je computer aansluiten.

Prijs en beschikbaarheid
De Freecom Mobile CLS is beschikbaar met verschillende capaciteiten.
– Mobile Drive CLS 250GB: € 79
– Mobile Drive CLS 320GB: € 89
– Mobile Drive CLS 500GB: € 109
– Mobile Drive CLS 640GB: € 149
– CLS Dock 3 port USB 2.0: € 17,95

Foto van Freecom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelIntelligente elektriciteitsmeter
Volgend artikelA4 multifunctional doet het in zwart-wit
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.