Draagbare ssd van 1TB ondersteunt uasp

2
Samsung pakt uit met een externe draagbare solid-state disk die tot honderd keer sneller werkt dan een traditionele externe harde schijf. Je gegevens worden beschermd met niet te kraken hardware-encryptie.

De Samsung Portable SSD T1 heeft een snelle usb 3.0 interface, die onder recente besturingssystemen zoals Windows 8 nog beter presteert door de ondersteuning voor uasp (usb attached scsi), een efficiënter overdrachtprotocol voor externe schijven.

De theoretische lees- en schrijfsnelheid is met 450 MB/s heel wat hoger dan bij een traditionele externe harde schijf. Ook de theoretische “random” lees- en schrijfoperaties zijn met 21.000 iops (input output operaties per seconde) behoorlijk snel.

De Samsung Portable SSD T1 is dun, compact en niet groter dan een visitekaartje (7,1 x 0,92 x 5,32 cm) met een gewicht van slechts 30 gram. Dankzij de exFAT-bestandsindeling kun je ze zowel met Windows als met Mac OS X gebruiken.

Samsung Portable SSD T1

Samsung Portable SSD T1 (© ; licentie: )

De ssd heeft geen bewegende onderdelen en kan dus tegen een stootje. Een thermosensor beschermt de ssd tegen eventuele oververhitting. Je gegevens worden beschermd met een wachtwoord dat in hardware wordt versleuteld met een niet te kraken 256-bit aes encryptiesleutel.

De Samsung Portable SSD T1 kost 199,99 euro. Samsung introduceert ook goedkopere 250GB en 512GB uitvoeringen van zijn Portable SSD, maar daarvan is de adviesprijs nog niet bekend. Samsung geeft drie jaar garantie op zijn draagbare ssd’s.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.