Harde schijven eenvoudig beheren

1
54
Acronis Disk Director Home 11

Acronis Disk Director Home 11 (© ; licentie: )

Harde schijven worden groter en gebruikers experimenteren met verschillende soorten software. Met Acronis Disk Director 11 Home kunnen thuisgebruikers nu eenvoudig partities beheren, volumes aanpassen en stukken van de harde schijf samenvoegen.

Acronis Disk Director 11 Home is een beheerprogramma voor harde schijven waarmee thuisgebruikers eenvoudig partities kunnen verplaatsen, samenvoegen, aanpassen en aanmaken zonder verlies van gegevens.
De nieuwe versie ondersteunt Windows 7 en biedt allerlei nieuwigheden, met als belangrijkste de ondersteuning van dynamische schijven en de mogelijkheid om een schijf te klonen naar een ander systeem, zelfs als de hardware verschilt, zodat het besturingssysteem en alle programma’s blijven werken.
Versie 11 ondersteunt ook mirroring in software, waarbij de gegevens van een harde schijf permanent worden geback-upt naar een tweede exemplaar. Mirrors kunnen worden toegevoegd en gebroken. Zo kunnen ook thuiscomputers eenvoudig fouttolerant worden gemaakt.
Voortaan kun je ook volumes die groter zijn dan 2 TB (2.000 GB) aanmaken dankzij de ingebouwde ondersteuning voor GUID Partition Table (GPT).
De bundel bevat naast Acronis Partition Management ook Acronis Recovery Expert en Acronis OS Selector waarmee tijdens het starten van de computer eenvoudig gekozen kan worden tussen verschillende besturingssystemen.
Je kunt de software starten van elk medium, dus niet alleen cd/dvd, maar ook usb-stick of usb-drive. Ze werkt dus ook op netbooks zonder ingebouwde cd-drive.
Acronis Disk Director 11 Home €39,95 en is ook online verkrijgbaar via de webshop van Acronis.

Foto van Acronis
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraagbare mediaspeler met ingebouwde beamer
Volgend artikelMinilaptop met dubbel scherm
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Ik gebruik Easeus Partition Master wat gratis is. Uiteraard niet alle features die Acronis wel levert, maar voor mij genoeg om mijn harde schijven te partitioneren, om partities te verkleinen of te vergroten en om partities te verhuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.