Vervang je harde schijf door een ssd

0
68

Installatie
Op de meegeleverde cd staan twee directory’s. In een directory vind je een pdf-document met een gedetailleerde handleiding over hoe je jouw oude harde schijf overzet naar de solid state ddrive (ssd). Die handleiding staat er in meerdere talen waaronder ook het Nederlands op. In de andere directory vind je  Acronis True Image HD software. Het is niet de bedoeling dat je die installeert. Je moet jouw pc of laptop starten vanaf de cd. De kloonsoftware zal dan automatisch starten. Mogelijkerwijze moet je wel de BIOS-instellingen aanpassen zodat je systeem start van de cd. Het is ook mogelijk dat je een functietoets zoals F12 moet indrukken om de opstartvolgorde te wijzigen; kies dan uiteraard de cd-drive als opstartbron.

Kingston SSDnow Vplus Bundle 512GB

Kingston SSDnow Vplus Bundle 512GB (© ; licentie: )

Schijf klonen
Vervolgens start Acronis True Image HD op. Deze software is wel in het Engels. Kies vervolgens Clone Disk en de software zal automatisch de interne hd klonen naar de ssd die je via usb of SATA hebt aangesloten. Gebruik je usb dan kun je de ssd installeren in de meegeleverde usb-enclosure. Dat is erg eenvoudig en werkt zonder schroeven.

1
2
3
4
Vorig artikelVlaggenschip in MSI’s serie All-in-One Touch PC’s
Volgend artikelDraagbare mediaspeler met ingebouwde beamer
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.