Lichtgewicht camera’s met verwisselbare lenzen

0
85

Sony NEX-3

Sony NEX-3 (© ; licentie: )

Verwisselbare lenzen
Sony voorziet een breed scala aan verwisselbare lenzen. Met de platte E 16 mm F/2.8 lens past de camera in een jaszak. Accessoires als de VCL-ECU1 Ultra Wide Converter en VCL-ECF1 Fisheye Converter verbreden de kijkhoek en leveren high-definition optische prestaties. Verder is er de E 18-55mm F/3.5-5.6 zoomlens met de in-lens SteadyShot beeldstabilisator. De NEX-5 is ook leverbaar als kit met de optionele elf keer vergrotende E 18-200mm F/3.5-6.3 zoomlens met beeldstabilisator (beschikbaar vanaf augustus).
Met een optionele LA-EA1 mount adapter ontsluit je ook de Alpha familie van dertig lenzen en teleconverters.

HD video
De NEX-5 en NEX-3 zijn de eerste Alpha camera’s met HD video-opnamefunctionaliteit. De NEX5 kan opnemen in het 1080i HD videoformaat, terwijl de NEX-3 opnames maakt in 1280 x 720p formaat. Buiten de behuizing en de afmetingen lijkt dit het enige verschil in specificaties tussen beide camera’s. Op beide camera’s kan je de optionele compacte ECM-SST1 stereomicrofoon aansluiten.

Sweep Panorama in 3D
De Sweep panoramafunctie is al bekend van enkele Sony Cyber-shot modellen. Ook de NEX-5 en NEX-3 kunnen heel eenvoudig panoramafoto’s maken door het indrukken van de ontspanknop en de camera van links naar rechts of van boven naar beneden te bewegen. De verschillende frames worden automatisch samengevoegd tot panorama’s met een beeldbereik van 226 graden (maximaal bij gebruik van de E 16mm F/2.8 lens in de wide mode stand). In de zomer brengt Sony een update uit waarmee je de panoramafoto’s ook in 3D op 3D-televisies kunt bekijken.

HDR
Zoals eerder geïntroduceerd bij de Sony DSLR-A550 kunnen de NEX-5 en NEX-3 ook drie beelden achter elkaar maken die vervolgens gecombineerd worden tot een afbeelding met als resultaat een High Dynamic Range (HDR) foto met extra belichting en schaduwdetails.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony NEX-5 heeft een adviesprijs vanaf € 600. De NEX-3 heeft een adviesprijs vanaf € 500. De camera’s zijn beschikbaar vanaf de zomer 2010.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
Vorig artikelPersoonlijke trainer van adidas
Volgend artikelUitbreidingskaarten voor SuperSpeed datatransfer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.